Svet
6 ogledov

John Kerry grdo padel s kolesom

John Kerry Žurnal24 main
Zdravstveno stanje ameriškega državnega sekretarja Johna Kerryja je po padcu s kolesom v francoskih Alpah stabilno. Tiskovni predstavnik je potrdil, da si je ob padcu poškodoval nogo. Zdravijo ga v bolnišnici v Ženevi, v Švici.

71-letni John Kerry po zagotovilih tiskovnega predstavnika State Departmenta Johna Kirbyja pri padcu ni izgubil zavesti.

Ameriški državni sekretar je s kolesom padel v kraju Scionzier blizu Chamonixa v Franciji, približno 40 kilometrov stran od francosko-švicarske meje. Nesreča se je zgodila okoli 9.40 ure zjutraj, reševalci in zdravnik pa so bili ob Kerryju v času nesreče, saj so bili del njegovega spremstva.

V ženevski bolnišnici so naredili prve preiskave, med drugim so z rentgenom slikali njegovo desno nogo. Za zdaj ni znano, koliko časa bo moral ostati v bolnišnici, njegova turneja po štirih državah je pod vprašajem. V soboto se je v Ženevi sestal z iranskim zunanjim ministrom Džavadom Zarifom, s katerim sta želela zbližati stališča o iranskem jedrskem programu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.