Svet
1762 ogledov

Johnson odigral sceno iz filma. Ne boste verjeli ...

Boris Johnson Youtube
Zadnje ure kampanje pred predčasnimi parlamentarnimi volitvami v Veliki Britaniji.

Osrednje vprašanje prihajajočih četrtkovih volitev se glasi, ali bo vladajočim konservativcem uspelo osvojiti absolutno večino v poslanski zbornici. Če jim bo to uspelo, se bo verjetno konec januarja vendarle zgodil dolgo pričakovani brexit, v nasprotnem primeru pa bi lahko izvedli nov referendum.

Za finale predvolilne kampanje se je premier Boris Johnson odločil za precej neobičajno reklamno potezo. Gre za igran prizor iz britanske romantične komedije Pravzaprav ljubezen (Love Actually), v katerem se Johnson pojavi pred vrati poročene ženske in ji ob zvokih božičnih pesmi kaže na listih napisana sporočila.

Za razliko od Andrewa Lincolna, ki v filmu iz leta 2003, na ta način izpove ljubezen ženi svojega najboljšega prijatelja, Johnson skuša prepričati volilko, da njegova stranka zasluži njen glas na četrtkovih volitvah. Ob koncu spota - ravno tako kot lik v filmu - reče, da je dovolj, pri tem pa doda: "Opravimo to."

Brexit Svet Brexit: takšna je končna odločitev EU

Johnson je v kampanji napovedal, da bo v primeru zmage lahko še do božiča parlament potrdil izstopni dogovor, iz EU pa bodo izstopili konec januarja prihodnje leto.

Vodja opozicijskih laburistov Jeremy Corbyn medtem volivcem v primeru zmage obljublja, da bo z EU v treh mesecih sklenil nov dogovor, ki ga bo nato dal na nov referendum. Na tem bodo odločali med izstopom z njihovim dogovorom in obstankom v uniji. Sam se ne bo opredelil, je napovedal.

Zadnje ankete zmago z med 42 in 44 odstotki podpore napovedujejo konservativni stranki.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.