Svet
7148 ogledov

Jutranji napadi na Moskvo in Zaporožje

Moskva Profimedia
Teče že 545. dan vojne v Ukrajini. Iz Moskve in Zaporožja poročajo o napadih z droni.

Ruska zračna obramba je davi odbila štiri ukrajinske napade z droni, je sporočilo ministrstvo za obrambo v Moskvi. Pojasnilo je, da so dva brezpilotna letalnika uničili nad moskovsko regijo, dva pa sta strmoglavila v obmejni regiji Brjansk. Iz Ukrajine medtem poročajo o napadih ruskih dronov na Zaporožje na jugu države.

Rusko ministrstvo o smrtnih žrtvah ali ranjenih ni poročalo. Po besedah župana Moskve Sergeja Sobjanina je zračna obramba drona nad moskovsko regijo sestrelila na zahodnem obrobju prestolnice. Po navedbah ruske tiskovne agencije Tass je bila pri tem poškodovana ena stavba in več avtomobilov v njeni bližini.

Po navedbah ministrstva je ruska zračna obramba dva ukrajinska brezpilotna letalnika uničila tudi nad Črnim morjem blizu polotoka Krim, ki si ga je Rusija leta 2014 enostransko priključila. Povrhu pa naj bi rusko reaktivno letalo tipa suhoj v Črnem morju uničilo še ukrajinsko izvidniško ladjo.

Kamov Ka-50 helikopter Video Svet Tako so pokončali ruskega pilota

"Nocoj je posadka Su-30cm pomorskega letalstva črnomorske flote uničila izvidniški čoln ukrajinskih oboroženih sil na območju ruskih objektov za proizvodnjo plina v Črnem morju," je na Telegramu zapisalo ministrstvo. Podrobnosti o uničenih dronih in ladji ob tem ni navedlo.

Medtem iz Ukrajine prihajajo poročila o nočnem napadu ruskih dronov iranske izdelave šahed na mesto Zaporožje v istoimenski regiji, pri čemer pa naj bi bili poškodovani štirje stanovanjski bloki. Žrtev ni bilo, na svoji spletni strani navedbe župana Anatolija Kurtijeva povzema ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

V zadnjih mesecih se je povečalo število ukrajinskih napadov z droni na ozemlje Rusije. Kijev uradno sicer ne prevzema odgovornosti za te napade. Rusija po drugi strani zavrača očitke, da cilja civilno infrastrukturo v Ukrajini in vztraja, da so njena tarča vedno vojaški objekti.

dezurni@styra-media.si

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • 515b8e52bfc9c974c8421f6b74ddc80d98b3412a 19:13 23.avgust 2023.

    Najvecja fora je, ce NATO zmaga bo naselil Ukrajino z begunci predvsem iz Afrike...potem se bo po hitrem postopku vecina Ukrajincev izselila. Ce ze sedaj vihajo nosove nad Rusi, kaj sele bo, ko bodo vecinsko prebivalstvo begunci:)

  • Kmodri 18:33 23.avgust 2023.

    Kdor potegneš meč, bo z mečem tudi pokončan!

  • Naklonsky 17:14 23.avgust 2023.

    Očitno se bo še veliko dogajalo, tudi ruSSi bodo počasi dobili svojo porcijo. In zakaj so danes pričeli bežati še iz Belorusije?