Svet
15886 ogledov

Kacin Hrvatom: Številke, ki jih objavljate, niso prave

Jelko Kacin posnetek zaslona
Novinarji hrvaške televizije RTL so na Krku govorili z Jelkom Kacinom, ki je, kot so zapisali, "glasen kritik Hrvaške".

Novinarji so s slovenskim vladnim govorcem za covid-19 Jelkom Kacinom, sicer "glasnim kritikom" Hrvaške v boju s koronavirusom, govorili na Krku, kamor je prispel, da bi pripravil svoje tamkajšnje domovanje na zimovanje. 

Na vprašanje, kakšne ukrepe bo sprejela Slovenija v prihodnje, je Kacin odgovoril, da je vse odvisno od potez hrvaških oblasti. "Kot spremljam vaše medije, čedalje več pozitivnih v Zagrebu prihaja z obale. Neodgovorno je, da so odprti nočni klubi. Pri nas je v zadnjih dneh vse več primerov iz uvoza in moramo biti odgovorni do svojih državljanov in predvsem do svojih otrok, ki bodo šli v šolo," je dejal. 

Kacin je bil kritičen do številk, ki jih sporočajo hrvaške oblasti. "Vse kar izvozite, pripada vam in številke, ki jih vi objavljate, enostavno niso prave, ker je treba dodati še tisto, kar mi naslednji dan odkrijemo na naših testiranjih pri ljudeh, ki so prišli iz Hrvaške," je dejal Kacin. 

Spomnimo, na Hrvaškem so včeraj potrdili rekordnih 208 okužb, po danes objavljenih podatkih pa se bo številka spet povzpela krepko čez 100. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Žurnalček 11:39 16.avgust 2020.

    A to je zvedel šele zdaj ? Jaz vem o laganju že od samega začetka. Niso niti oboleli turisti tista končna številka ampak oni nočejo testirati tiste , ki so bili v tesnem kontaktu s potrjenimi obolelimi , dokler tudi ...prikaži veči oni ne obležijo ali imajo pa resne težave .

  • stromar 07:41 16.avgust 2020.

    Samo hrčki vedno imajo dežurnega krivca. Jezni na kacina zaradi njihovih visokih številk, ki so dejansko 2x večje ker imajo toliko premalo testov in če so jim več vredni nočni klubi kot zdravje in konec sezone

  • LetherHossen 03:30 16.avgust 2020.

    Mislim, da Kacinu posreduje točne podatke Meta Malus.