Svet
10 ogledov

Kadil, pil vodko in se basal s hamburgerji

Kim Jong Un EPA
Severnokorejski diktator je bil že kot otrok nagle jeze, rad je imel luksuz, veliko je pil, kadil in se prenažiral s hamburgerji iz McDonald'sa, ki so mu jih morali prinesti iz Kitajske.

Nekdanji kuhar diktatorjeve družine, Kenji Fujimoto, ki zdaj živi v izgnanstvu, je že večkrat spregovoril o navadah Kim Jong Una, a so bile do zdaj dobro skrite pred javnostjo. Diktatorja dobro pozna, saj mu je nekdanji vladar, oče Kim Jong Il, ukazal, da se mora družiti in igrati z njegovim sinom, sedanjim vladarjem. "Rekel bi, da sem mu bil takrat najbližje."

Kenji Fujimoto | Avtor: Reuters Reuters
Po njegovih besedah se je sedanji severnokorejski voditelj že od ranih let opijal z vodko. Pri 14 je začel kaditi, kar je bila edina stvar, ki jo je skrival pred starši.

Vozil s sedmimi leti  

Fujimoto trdi, da je Kim Jong Un že od malih nog kazal znake okrutnosti. Delal je, kar se mu je zljubilo, in dobil, kar si je zaželel. Luksuzne avtomobile je vozil, še preden je lahko dosegel stopalke, pomagal pa si je s podlaganjem škatel. Prvi avto je dobil pri sedmih letih. To je bil mercedes z zatemnjenimi stekli. Od takrat vozi le to znamko avtomobilov, imel pa naj bi jih deset – vse z neprebojnimi in zatemnjenimi stekli.

Kim Jong Un se je kot otrok rad zadrževal tudi na eni izmed dveh družinskih jaht in veliko smučal na vodi.

S starejšim bratom Kim Jong Čulom sta pogostokrat igrala košarko, saj sta imela znotraj palače svoje igrišče. Čul je bil zaradi svoje prijaznosti vedno kapetan ekipe, medtem ko je Un že kot otrok kazal naglo jezo in kričal na preostale igralce.

Po hamburger v Peking 

Fujimoto še pripoveduje, da je večina ljudi stradala, vladarjeva družina pa ga je pogosto pošiljala v tujino po eksotično hrano. Med drugim je moral na Japonsko po ribe in v Peking po big mace. 

Spil tudi po liter vodke 

"Kim Jong Un je veliko pil, tudi že kot mlajši najstnik. Pil je najboljše ruske vodke, včasih pa je sam popil vso steklenico. Zdaj ima najraje rdeče vino bordeaux, ki je bilo najljubše tudi njegovemu očetu," je povedal Fujimoto in dodal, da je Kim Jong Unovega očeta že močno skrbelo, ali sina sploh zanimajo dekleta. To se je spremenilo pri 18 letih, ko ga je oče spoznal s tako imenovano brigado užitka, v kateri so mladoletna dekleta, ki se slačijo, masirajo in ponujajo spolne usluge. Takrat je pokazal na eno izmed plesalk in Fujimotu rekel, da ima velike prsi. "Od takrat sem vedel, da ga dekleta zanimajo," je povedal Fujimoto, ki je dodal, da ima zdaj zelo lepo ženo.

Namigovanja o nosečnosti

V javnost pa so prišle fotografije Kim Jong Unove žene, s katero ima enega otroka, deklico. Na fotografijah je Ri Sol Ju v ohlapnem plašču, močno podobnem tistemu, ki ga je nosila med prvo nosečnostjo. Poznavalci, ki pravijo, da ima Kim Jong Un otroka še z neko drugo žensko, se nosečnosti ne čudijo. Diktator si namreč močno želi naslednika. "Nemogoče je, da ga nasledi deklica, zato mu mora žena nujno roditi sina," je za The Daily Telegraph povedal japonski univerzitetni profesor, poznavalec Severne Koreje.  

Komentarjev 1
  • maresem 17:53 24.februar 2014.

    Tega odojka bi pa z veseljem cvrl na ražnju.