Svet
40670 ogledov

Kaj se dogaja s Putinovim zdravjem?

Novice: Ameriški obveščevalci: To se dogaja s Putinovim zdravjem. Vladimir Putin Epa
Zdravje ruskega predsednika je analiziralo več profesorjev, strokovnjakov za govorico telesa in političnih strokovnjakov. Svoje mnenje izražajo tudi zdravniki.

Že od začetka ruskega vojaškega posredovanja v Ukrajini so se na osnovi posnetkov ruskega predsednika Vladimirja Putina v javnosti sprožila različna namigovanja o njegovem zdravstvenem stanju. Na nedavnem posnetku, na katerem se je pojavil z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem, je Putin prikazan ko sedi, z roko se drži za mizo, nogo ima nemirno. Deluje kot da bi se povsem pogreznil v stol. 

Putin s Šojgujem | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Posnetek je spet izzval številne komentarje, med drugim tudi v smeri, da ima Putin Parkinsonovo bolezen. V razprave so se vključili profesorji, strokvonjaki za govor telesa, politični strokovnjaki, ne pa tudi kakšen zdravnik. 

"Malo je verjetno, da bi kateri izmed nevrologov komentiral zdravstveno stanje ruskega predsednika, saj so naučeni, da ne komentirajo stanja ljudi, ki niso v resnici njihovi pacienti," je pri tem za Deutsche Welle povedal John Hardy, nevrogenetik z britanskega Inštituta za raziskovanje demence. 

Izpostavil je, da je nevrogenetik in ne nevrolog, nato pa podelil svoje mnenje glede Putinovega stanja. "Po mojem mnenju nima znakov Parkinsonove bolezni. Ne izgleda dobro, vendar menim, da nima Parkinsonove bolezni." 

Podobno mnenje ima tudi Ray Chadhuri, nevrolog z univerze v Londonu. "Potem ko sem si ogledal posnetek, ne morem najti nobenega dokaza, da bi lahko povezal Parkinsonovo bolezen s Putinom," je povedal za Deutsche Welle. Dodal je še, da je Parkinsonovo bolezen sicer zelo težko diagnosticirati in da se to lahko zgodi šele po temeljitem osebnem pregledu. 

Takšno mnenje je podelila tudi Caroline Rassell, izvršna direktorica Fundacije za Parkinsonovo bolezen v Veliki Britaniji. Povvedala je, da je omenjena bolezen skupek preko 40 simptomo od fizičnih do mentalnih in da je diagnozo enostavno nemogoče postaviti na podlagi posnetka, ki traja 12 minut. 

Kremelj glede zdravstvenega stanja ruskega predsednika sicer še naprej molči. Že prej so se pojavljala vprašanja glede morebitnega raka pri Putinu, glede težav s hrbtom, tudi psihoze. Za zdaj gre še vedno le za nepotrjene špekulacije.

Japonska vojaške vaje Svet Svet Rusija resno zagrozila Japonski Nafta sod istockphoto podvojili prihodke Svet Kljub sankcijam Rusija z energenti služi ogromno

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Toma 17:22 29.april 2022.

    Tak izgledajo tisti, ki poskusajo narediti svojo državo veliko, pa nekak noče in noče stati skupaj ;-)

  • munja 12:40 29.april 2022.

    Ali administrator ne more zbrisat te ksenije7? To ne spada med komentarje.

  • Avatar Ferenc
    Ferenc 10:00 29.april 2022.

    To je stanje potem , ko se boriš ves čas za svoj narod... kot Zelenski a brez drogiranja