Slovenija
46 ogledov

Kakšne praznike napovedujejo vremenarji

silvestrovanje Anže Petkovšek
Znana ameriška meteorološka agencija Accuweather nam za božične praznike napoveduje suho vreme, na silvestrovo pa dež in meglo.

"Suho vreme se bo še kar nadaljevalo, verjetnost padavin se bo nekoliko povečala šele po dvajsetem decembru," nam sporočajo slovenski meteorologi, kar pomeni, da se šele prihodnji teden povečuje možnost padavin, o kakšni resnejši napovedi za praznike, pa je zaenkrat še preveč tvegano govoriti. 

Znana ameriška meteorološka družba vendarle napoveduje za nekoliko dlje in nam sporoča, da bo na letošnji božič po vseh Sloveniji suho, temperature pa tam od dve do sedem stopinj Celzija. Koledarska zima 2015/ 2016, ki nastopi v tem času, se bo torej začela z blagimi temperaturami, snega ne bo. 

Na silvestrovo megla 

Če imajo ameriški meteorologi prav, nam bosta silvestrovo pokvarila megla in dež. 31. decembra zvečer bo v prestolnici, kjer na prostem silvestruje največ ljudi, deževalo, temperature pa okoli dve stopinji Celzija. Ognjemet bi lahko pokvarila megla. 

Na prvi dan novega leta bo ravno tako toplo za ta letni čas, do šest stopinj Celzija naj bi namerili čez dan, pat tudi deževalo bo. Podobno vreme bo tudi na prvi novoletni vikend.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2