Svet
30464 ogledov

Kamera ujela tega zelo redkega stanovalca Jadrana

Morje
To podvodno žival so v Jadranskem morju videli le redki srečneži.

Večina ljudi v živo v naravnem okolju nikoli v življenju ne sreča tega stanovalca Jadrana, mnogi niti niso natačno prepričani, kako izgleda, tako da je posnetek, do katerega je prišlo na območju Šibenika, sprejet še s toliko večjim zanimanjem.

Podvodni.hr je objavil posnetek podvodne kamere nasproti Šibenika, glavna zvezda posnetka je glavata želva, vrsta morske želve, ki lahko doseže tudi do 110 centimetrov v dolžino in težo 115 kilogramov. Primerek na posnetku je manjši, družbo želvi dela nekaj zobatcev.

Glavata želva je sicer na seznamu ogroženih živali, največja nevarnost, ki ji preti, je človek. Pretiran izlov, masovni turizem, onesnaževanje morja, prodaja oklepa za spominke še dodatno ogroža to zapčiteno vrsto.

Strogo prepovedan je vsakršen namerni izlov, uničevanje, vznemirjanje ali trgovanje s to živalsko vrsto.

martinska

Što je novo ispred kamere u Martinskoj? Prošle godine djelatnici "Ruđera" izbrojali su 7 različitih jedinki glavatih želva koje su posjetile kameru, ove godine ih je za sada ispred kamere prošlo 3. Dok plivaju pokraj Šibenika kornjače često budu u pratnji manjih orada, a za potrebe naše objave priključili su im se i manji zubaci. :)

Posted by Podvodni.hr on Monday, July 22, 2019
Portugalska ladjica Lahko povzroči smrt Svet V Jadranskem morju našli eno najbolj strupenih živali Lastovo Popotnik Mirni otoki, na katere radi pobegnejo tudi Hrvati

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Stewiarra
    Stewiarra 01:11 01.avgust 2019.

    Ali veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com