Svet
11446 ogledov

Kar je predsednik Macron storil med intervjujem, šokiralo mnoge

Emmanuel Macron Profimedia
Francoski predsednik je v nedavnem televizijskem intervjuju poskrbel za potezo, s katero je razjezil številne državljane.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je kar med televizijsko oddajo snel (domnevno) okoli 80.000 evrov vredno ure znamke Bell and Ross BR V1-92. V oddaji je razlagal o napovedani novi pokojninski reformi, ki je "prebudila" Francoze. Ti množično protestirajo že nekaj tednov, protesti pa se v zadnjem času stopnjujejo, saj državljanom oblast ne želi prisluhniti. Protesti so predvsem v zadnjih postali nasilni in ostri. 

Protesti v Franciji zaradi pokojninske reforme Svet Kaos zaradi upokojevanja, gorela je mestna hiša

Macron je v televizijskem intervjuju trdno zagovarjal reformo, medtem pa snel uro. Takšne ure v redni prodaji sicer stanejo od 1660 do 3300 evrov, poroča BBC, a ker naj bi pri Macronu šlo za personalizirano verzijo, naj bi ta po nekaterih ugibanjih stala celo do 80.000 evrov. Številni državljani so prepričani, da naj bi Macron, ki po trditvah njegove pisarne uro nosi že približno leto in pol, to storil, ker je želel pokazati, da ni bogataš, odrezan od realnosti. 

Podpredsednica stranke Nepokorna Francija (LFI) – Clemence Guette – je opazila, da je Macron uro snel ravno takrat, ko je razlagal o tem, da delavci z minimalno plačo v Franciji še nikoli niso imeli takšne kupne moči.

Francija Pariz protesti pokojninska reforma Foto/Video Svet Kaos zaradi upokojevanja: prizemljena letala, na ulicah na tisoče policistov!

V ekipi francoskega predsednika so – razumljivo – potezo Macrona interpretirali s povsem drugačnimi besedami in hitro odgovorili na kritike, ki so se kot strela z jasnega razširile na družbenih omrežjih. V Elizejski palači trdijo, da je Macron snel uro zaradi tehničnih razlogov, potem ko so ga opozorili, da je ura povzročila hrup, ko se je z njo nehote dotaknil mize. Posnetek je objavljen na omrežju YouTube, kjer se navedeno, torej udarec ure ob mizo, tudi jasno sliši (glej posnetek na 10:12).

Komentarjev 11
  • Ender3 15:36 26.marec 2023.

    Ne bomo šokirani, ko ga bo odnesla množica na ulicah..

  • f4d96d516c2a19a64eb5bbd3583364a1023832f0 15:42 25.marec 2023.

    Mi grejo na q**** tudi kvazi levičarji, ki so levi samo po leporečenju, izvajajo pa povsem neoliberalno politiko. Makaron je tipičen primer. Kar mimo parlamenta bo sprejemal zakone?? Pa kje misli, da je? In kako upravičuje takšno samovoljo? Je mar ...prikaži več FR življenjsko ogrožena? Ne, ni. Zato bi moral namesto samovolje državljanom pojasniti, da bo čez nekaj časa pizdarija s penzijami ter dati cifre in argumente na mizo, potem naj se pa državljani sami na odločijo, kaj bodo žrtvovali, da bo sistem zdržal

  • Avatar Syn
    Syn 15:19 25.marec 2023.

    Nagnat tega popismenega rusofobnega mrhovinarja, ki dela samo sramoto državljanom! Iz države je naredil drugo Alžirijo, nima pa treh čistih kako vodit državo. Še njegova mama, ups žena, zgleda ne ve kakšnega reveža ima poleg sebe.