Svet
13 ogledov

Kardinalom se nič ne mudi

Kardinal Reuters
Danes v Vatikan prispe še zadnji od 115 kardinalov, ki bodo volili novega papeža. Z določitvijo datuma konklava se jim prav nič ne mudi.

Kardinali se bodo danes že četrti dan zapored pripravljali na konklave, včeraj kljub pričakovanjem niso določili datuma začetka konklava.

Na četrti dan srečanj sta predvideni dve zasedanji kardinalskega zbora - eno dopoldne in drugo popoldne. Tako v torek kot v sredo so se kardinali zbrali le po enkrat.

V sredo so se nadaljevala ugibanja, da bi se lahko konklave začel 11. marca. Predvsem italijanski kardinali naj bi si prizadevali za čimprejšnji začetek, medtem ko več ameriških kardinalov, med drugim Patrick O'Malley iz Bostona in Francis George iz Chicaga Chicago, zahteva dovolj časa za predhodno razpravo. Novega papeža si sicer nekateri želijo do velike noči.

Obravnavajo številne teme

Pogovori med kardinali se odvijajo za zaprtimi vrati Apostolske palače, vodi pa jih dekan kardinalskega zbora Angelo Sodano. V okviru splošne kongregacije kardinali razpravljajo o vseh tekočih vprašanjih, ki zadevajo Cerkev. Med temami, ki so se jih tokrat že lotili, so nova evangelizacija, odnosi med Svetim sedežem in škofijami v posameznih državah pa tudi profil prihodnjega papeža.

Komentarjev 1
  • URIAH HEEP 10:55 07.marec 2013.

    Dol s to prevarantsko organizacijo, katera fura NWO.Dnevi so vam šteti, mislim, da boste izvolili zadnjega papeža v cerkveni zgodovini.Ko bo enkrat prišla resnica na dan, se boste sesuli kot hiša iz kart.Predvidevam, da bo nov papež ...prikaži več postel don Gavazzi.