Svet
20 ogledov

Kartice hrvaškega operaterja pri sirskih upornikih

Kartice hrvaškega operaterja Tomato, ki so jih sirske vladne sile našle med potr Prt Scr YouTube
Čeprav se je hrvaška ministrica za zunanje zadeve Vesna Pusić v Istanbulu udeležila srečanja "prijateljev Sirije", ki združujejo politične sile, naklonjene sirski opoziciji, ki želi strmoglaviti režim Bašarja al Asada, se ni zdelo, da bi bila Hrvaška preveč povezana s Sirijo.

Spletni portal Politika.hr piše, da je sirska televizija poročala, kako so vladne sile po spopadih z uporniki v Latakii našle njihovo zatočišče z velikimi količinami orožja, zdravil in različnih drugih potrebščin – tudi kartice operaterja Tomato za mobilne telefone.

Kako so se kartice znašle v Siriji, ni znano, medtem pa omenjeni portal razmišlja o nekaj možnostih. Ena je, da je za to odgovorna srbska organizacija Otpor, ki pod okriljem Cie usposablja revolucionarje že od padca režima Slobodana Miloševića.

Kot drugo možnost navaja, da so svojim "verskim bratom" v Siriji na pomoč priskočili vahabije oziroma vehabiti iz BiH, tretja možnost po mnenju portala pa je, da je sirski opoziciji pomagala hrvaška tajna služba in vlada zaradi pritiska ZDA in EU. Hrvaški portali še čakajo na uradni odziv vlade in podjetja Tomato, do takrat pa se lahko le ugiba o tem, kako je kartica z geslom Vse več je preveč prišla v roke sirskih upornikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.