Slovenija
22 ogledov

Kdo so žrtve terorističnih napadov v Parizu

Poklon žrtvam terorističnih napadov EPA
Francoske oblasti so do sedaj identificirale okoli sto od 132 žrtev petkovega napada v francoski prestolnici.

Med žrtvami terorističnih napadov so novinarji, odvetniki, študentje, starši majhnih otrok - ljudje z zelo različnimi življenjskimi zgodbami in iz različnih držav. 

PREBERITE ŠE: 

Aurelie de Peretti je prišla v Pariz na počitnice pred nekaj dnevi, potem ko je vso poletno sezono delala v restavracijah na jugu Francije. 

A počitnice so se za 33-letnico tragično končale v koncertni hali Bataclan, kjer je v napadu med koncertom skupine Eagles of Death Metal umrlo 89 ljudi. 

Njen oče Jean-Marie de Peretti, novinar pri časniku Nice Martin pripoveduje o "tragični, nepravični" izgubi svoje hčerke. "V Parizu je bila le nekaj dni, po težki sezoni, ko je delala v restavracijah na francoskih plažah. To je bila nagrada," je povedal za AFP. 

Kot je dejal, je bila Aurelie grafična oblikovalka in velika ljubiteljica glasbe ter je tudi sama igrala kitaro in klavir. 

"O koncertu nam je pripovedovala mesece in mesece. Sedaj je ne bomo nikoli več videli," je dejal. 

Njena sestra Delphyne je za časnik Le Parisien povedala, da se počuti tako, kot bi nekdo "odrezal del nje". 

Po urah obupanega in neuspešnega iskanja novic o Aurelie, so se njeni starši pripeljali iz Saint Tropeza na francoski obali v Pariz, ko so v soboto izvedeli žalostno novico in se udeležili postravmatskega svetovanja za žrtve in njihove svojce.

"Poslušali so nas, nam povedali, kako naj novico sporočimo svoji družini. Moja 88-letna tašča je svojo vnukinjo oboževala - kako naj ji sporočimo to novico," je dejala Aureliina mama

Guillaume je bil oče dveh malih deklic

Med žrtvami napada v Bataclanu je tudi Guillaume B. Decherf, glasbeni novinar za francoske revije Les Inrockuptibles, sicer oče dveh majhnih deklic.

Na Les Inrockuptibles so povedali, da je 43-letnik za njih delal od leta 2008. "Celotno uredništvo je pretreseno zaradi njegove smrti. Naše misli so pri družini in njegovih najbližjih," so zapisali na spletni strani. 

V severnem francoskem mestu Amiens so v se z minuto molka v hokej klubu spomnili na 34 letnega Thomasa Ayada, ki je delal za založbo Mercury Records. 

Njegov nekdanji sošolec je o njem povedal, da je "bil zelo prijeten in eden bolj strpnih ljudi, kar jih je poznal." 

Med žrtvami 25 nefrancoskih državljanov

Med žrtvami je po pisanju francoskih medijev tudi 25 nefrancoskih državljanov iz različnih držav. 

Družina 36-letnega Britanca Nicka Alexandra je o njem povedala, da je bil "najboljši prijatelj - radodaren, zabaven in zelo zvest". 

Helen Wilson je za britanski Telegraph povedala, da je bila z njim, ko je umrl: "Ni mogel več dihati, držala sem ga v rokah in mu povedala, da ga imam rada."

Njegovo dekle, Polina Buckley iz New Yorka je na Twitterju objavila več fotografij, na katerih je skupaj z Nickom. "Si in vedno boš ljubezen mojega življenja, Nick Alexander," je zapisala na Twitterju.

Prvi potrjeni državljan ZDA je 23-letna študentka iz Kalifornije Nohemi Gonzalez, ki je umrla v restavraciji Petit Cambodge. 

Njena mati Beatrice Gonzalez je za ameriško televizijo Nohemi povedala, da je "zelo močna ženska". Njen fant, Tim Mraz, je objavil njeno fotografijo na Instagramu in dejal, da je izgubil "najbolj pomembno osebo v življenju".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.