Svet
22 ogledov

Kim Džong Un s plameni nad uradnika

Kim Jong Un Reuters
V Severni Koreji smrt še enega državnega uradnika. Po nekaterih poročilih so se nadenj spravili z metalcem plamena.

Po navedbah južnokorejskih medijev je bil pokojni Sang-hon namestnik ministra za javno varnost in blizu pokojnemu stricu Kim Džong Una. Sang-hon je svoje ministrstvo za javno varnost spremenil v ministrstvo za osebno varnost, s čimer naj bi zagotovil, da bi vse poslovne aktivnosti strica severnokorejskega voditelja ostale v arhivih.

Za ta prizadevanja je plačal z življenjem, ubili naj bi ga z metalcem plamena. Čeprav način smrti Sang-hona ni potrjen iz več virov, so prejšnje usmrtitve dokazale, da v Severni Koreji pogosto izbirajo okrutne in nenavadne načine usmrtitev. Precej prahu je dvignila predvsem smrt strica Kim Džong Una; skupaj s sodelavci naj bi ga prepustil sestradanim napadalnim psom.

Od konca lanskega leta so v Severni Koreji ubili že več kot deset visokih državnih uradnikov, ki so bili blizu stricu aktualnega voditelja. Razglasili so jih za državne izdajalce.

Komentarjev 4
  • c1305166 11:38 09.april 2014.

    Sicer se v S. Koreji dogajajo nepojemljive okrutnosti in zatiranje ljudi, ampak tisto s sestradanimi psi se je že izkazalo za izmišljeno - del propagande. Po vsej verjetnosti tudi tole s flamethrowerjem. Žurnal je pač del medijske mreže zahoda in ...prikaži več skupaj z ostalimi širi to vrsto propagande. So del sistema, verjamem pa, da tega ne počnejo načrtovano. So pač objavili novico, za katero so menili, da je verodostojna, saj je vir, kjer os jo dobili "verodostojen" (STA, Reuters,...).

  • depresija 11:04 09.april 2014.

    Novice na Žurnal24 so lih tolk verodostojne, kot novice neposredno iz Sev. Koreje.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 10:31 09.april 2014.

    Nateg al ne ideja ni slaba,lahko bi se uporabila za naš parlament,glede na to,kako nas kradejo in nam lažejo,so to tut narodni izdajalci!