Svet
24 ogledov

Kim Jong-un sodelavcem poklonil Mein Kampf

Mein Kampf Wikipedia
Proučite, kako se je delalo v tretjem rajhu, naj bi zbranim naročil severnokorejski voditelj.

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un se je odločil za drzno potezo. V želji po ekonomskem razcvetu svoje države je svojim sto najbližjim sodelavcem podaril izvod sicer prepovedane knjige Mein Kampf, ki jo je napisal nacistični vodja Adolf Hitler, poroča Dnevnik.hr, ki se sklicuje na New Focus International.

"Proučite jo!"

Knjigo je sodelavcem poklonil ob svojem rojstnem dnevu, ko je na predavanju visokim predstavnikom spregovoril o jedrskem in ekonomskem razvoju. V svojem nagovoru je spomnil, kako hitro je Hitlerju uspelo obnoviti Nemčiji po porazu v prvi svetovni vojni, zbranim pa je predlagal, da proučijo, kako se je delalo v tretjem rajhu in kaj se lahko iz knjige naučijo.

Izpostavil je šport kot skrivnost uspeha nemške enotnosti v predvojnem času in nacistično demografsko politiko. Kim je po Hitlerjevem zgledu (ta je v želji po veliki vojski nagrajeval družine z osmimi otroki) svojim sodelavcem naročil, naj promovirajo politiko tretjega otroka. Vsem družinam, ki se odločijo za tretjega otroka, ponudijo različne ugodnosti, za širjenje te prepričanosti pa je zadolžena Kimova soproga Ri Sol-ju. 

Zagrozili, da bodo avtorja teksta ubili

Članek je požel veliko zgražanje v Severni Koreji, agencija za državno varnost pa je prispevek označila za "zločin", s katerim se želi osramotiti njihovega vodjo. Šli so celo tako daleč, da so zagrozili, da bodo "ubili to človeško smet, ki stoji izza tega članka".

Komentarjev 13
  • Stolp 13:06 20.junij 2013.

    Normalno da so tudi zavezniki delali zločine proti človeštvu. Dresden je samo eden od najbolj očitnih. Vendar zgodovino pišejo zmagovalci in vse te zločine so po vojni lepo utuškali. V resnici pa so kar se tega tiče bili komaj kaj ...prikaži več boljši od Nemcev. Vojska je pač vojska.Podobno pri nas partizani. Čeprav priznavam da so nas oni osvobodili(komunisti pa so si po vojni lastili vse zasluge za to) medtem ko so domobranci dejansko kolaborirali(prisega Hitlerju), so bili vseeno po vojnih zločinih kar nekje prbližn glih.

  • Boschtjan Zupanchich 12:44 20.junij 2013.

    Pa To Je Čisti NOOOOOOOOOREC !!! !!! !!!

  • Stolp 22:24 19.junij 2013.

    JA, brezposelnost je izginila! :)))) Kaj takega je uspelo samo socializmu!