Svet
3451 ogledov

Kim prvič v poletni podobi

Kim Jong Un
Na fotografijah prvič poletno slečen.

Državni mediji Severne Koreje so objavili najnovejše fotografije svojega voditelja Kim Jong Una, na katerih je ta prvič v poletnih oblačilih.

Med obiskom pri eni izmed severnokorejskih ribogojnic je slekel suknjič, ki ga je medtem preko roke držala njegova žena. Vsi ostali člani delegacije so ostali v svojih uniformah ne glede na visoke temperature, ki že nekaj dni vztrajajo na korejskem polotoku.

Kim Jong Un | Avtor: Profimedia Profimedia

"Svoje znanje bomo obdržali"

Medtem se v povezavi s Severno Korejo še vedno zastavljajo vprašanja glede zaveze o denuklearizaciji države, ki sta jo dosegla ameriški predsednik Donald Trump in severnokorejski vodja na vrhu v Singapurju. Še vedno namreč ni jasno kako in do kdaj se bo to zgodilo.

Severna Koreja bo kljub zavezi obdržala svoje znanje in odkritja s tega področja, je na obisku v Teheranu včeraj dejal severnokorejski zunanji minister Ri Yong-ho. Po poročanju iranskih medijev je izpostavil še, da se morajo tudi Američani držati svojih obvez, "ampak to zavračajo", je poročala STA.

Kljub zavezi glede denuklearizacije Korejskega polotoka "ohranjamo naše jedrsko znanje, saj vemo, da Američani ne bodo prenehali biti sovražni proti nam," je dejal zunanji minister po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Severnokorejski minister je v Iran prispel v torek, na dan, ko so ponovno začele veljati ameriške sankcije proti Iranu, potem ko so ZDA odstopile od iranskega jedrskega sporazuma.

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Jalove obljube Svet Kim se potihem še vedno smeji

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4