Svet
6028 ogledov

Kimove rakete lahko dosežejo Nemčijo, Češko, Slovenijo

Kim Jong Un Profimedias
Zaposleni v nemški tajni službi BND opozarja.

Severnokorejske projektile, ki jih lahko opremijo z jedrskim orožjem, lahko dosežejo tudi Nemčijo, srednjo Evropo in širše območje, je po pisanju Bild am Sonntag opozoril visoki funkcionar nemške tajne službe BND Ole Diehl.

Drugi človek tajne službe je na sestanku z viskomi državniki, ki je bil za javnost zaprt, poudaril, da je ta ocena povsem zanesljiva, piše omenjeni portal, ki se sklicuje na vir, ki je sodeloval na brifingu.

Hkrati je sicer Diehl menil, da so nedavno obujeni pogovori med Južno in Severno Korejo pozitiven znak razvoja dogodkov.

severna koreja vojska Predvečer OI Šport Severna Koreja razkazuje vojaške mišice

Pogovori na Finskem

Visoki severnokorejski diplomat je danes prispel na Finsko, da bi se tam sestal z nekdanjimi ameriškimi in južnokorejskimi diplomati. Namestnik generalnega direktorja za Severno Ameriko na severnokorejskem zunanjem ministrstvu Choe Kang-il se bo po poročanju južnokorejske tiskovne agencije Yonhap na Finskem udeležil pogovorov med aktualnimi diplomati Severne Koreje in nekdanjimi diplomati ZDA, poroča STA.

Choe ob odhodu z letališča v Pekingu ni želel komentirati dogajanja. Z južnokorejskega zunanjega ministrstva pa so sporočili, da bodo predstavniki Pjongjanga sodelovali na pogovorih z nekdanjimi južnokorejskimi diplomati in akademiki. Na Finskem aktualnih diplomatov ZDA in Južne Koreje ne bo, je poročal Yonhap.

Kim Jong Un Sumljivo Svet Severna Koreja izvršila največjo krajo kriptovalut?

Kot so pojasnili na finskem zunanjem ministrstvu, gre za rutinsko srečanje z diplomati in strokovnjaki, pri čemer pa niso razkrili vsebine pogovorov. Po navedbah finske tiskovne agencije STT, ki se sklicuje na zanesljive vire, naj bi pogovori potekali na japonskem veleposlaništvu. Kdo poleg severnokorejskega diplomata bo še na srečanju in koliko časa bo to trajalo, ni znano.

Pogovori bi lahko služili kot priprava na srečanje med voditeljema obeh Korej Kim Jong-unom in Moon Jae-inom, ki naj bi potekalo aprila, ter srečanje Kima in ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki naj bi bilo maja, še poroča STA.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • miran 19:28 19.marec 2018.

    A bejž no, a tut Slovenijo. Sam je pa en majčken problem, kako jo bo zadel, ker je tako majhna... Nabrusimo kose. .......

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 08:38 19.marec 2018.

    Pravzaprav nas lahko že dlje časa dosežejo tudi ameriške rakete! Severna Koreja Sloveniji ne predstavlja grožnje, grožnja so ZDA!

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:58 18.marec 2018.

    Nekako takole: http://prntscr.com/it15mj