Svet
10 ogledov

Kirchnerjeva na mesec dni prisilnega počitka

Cristina Kirchner Reuters
Zdravniki so predsednici Argentine Cristini Kirchner naložili mesec dni počitka, potem ko so pri njej odkrili možganski hematom, poročajo tuje tiskovne agencije.

Hematom naj bi bil posledica poškodbe glave, ki jo je 60-letna Cristina Kirchner utrpela avgusta letos. Trenutno sicer za Kirchnerjevo ni dober čas za počitek, saj čakajo Argentino volitve.

Kot je sicer pojasnil tiskovni predstavnik predsednice Alfredo Scoccimarro, ji zdravniki niso odredili popolnega počitka. Koliko bo prva demokratično izvoljena voditeljica Argentine v prihodnjih tednih dejansko lahko delala, ni pojasnil, je pa zatrdil, da bo pod budnim očesom zdravnikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, bo njene naloge začasno vodil podpredsednik Amado Boudoue. Glede diagnoze dpa piše, da so pri Kirchnerjevi odkrili kronični subduralni hematom - krvavitev pod trdo možgansko opno, ki ponavadi nastane več tednov po prvi poškodbi oziroma krvavitvi.

Že več predhodnih zapletov

AFP obenem spominja, da je imela Kirchnerjeva, odkar je na čelu države, že kar nekaj zdravstvenih zapletov. Kmalu po začetku drugega mandata so ji lani odstranili ščitnico, a jo je kasneje doletela novica, da je bila diagnoza raka ščitnice napačna in da operacija ni bila potrebna. V prvem mandatu je zaradi izčrpanosti večkrat odpovedala uradne obveznosti in nastope.

V Argentini bodo čez tri tedne potekale parlamentarne volitve, na katerih bodo izbirali polovico poslancev in tretjino senatorjev, poroča dpa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.