Svet
1310 ogledov

Kitajski je uspelo že drugi dan zapored! Borze v zelenem

Epa
Kitajska že drugi da ni zabeležila nobenega novega primera okužbe z novim koronavirusom na domačih tleh.

Na Kitajskem vsak dans sicer beležijo nove primere okuženih s koronavirusom, a že drugi dan zapored nimajo domačega primera. Znova so registrirali 39 primerov okužbe pri ljudeh, ki so prišli iz tujine. O upadu novih okužb poročajo tudi iz Južne Koreje.

Kot je sporočila kitajska nacionalna komisija za zdravje, število uvoženih primerov na dnevni ravni raste. V četrtek so jih zabeležili pet manj. In današnja številka je doslej najvišja.

Pan Shancu Koronavirus Svet Koronavirus: Neverjetno, kaj počno Kitajci v svojih stanovanjih

Skupno so zabeležili že 228 primerov okužbe pri tistih, ki so prišli iz tujine in oblasti se bojijo, da bi lahko prišlo do drugega vala širjenja nevarnega koronavirusa. Kitajske oblasti zato ohranjajo stroge ukrepe za prišleke iz tujine. Vsi morajo v karanteno.

Indeksi na osrednjih azijskih borzah so se obarvali zeleno. Vlagatelje so številni ukrepi centralnih bank za spopadanje z gospodarskimi posledicami pandemije novega koronavirusa po besedah analitikov očitno vendarle nekoliko pomirili. Seulski Kospi je pridobil 7,44 odstotka, hongkonški Hang Seng 4,18 odstotka, šanghajski SSE Composite 1,81 odstotka, singapurski STI pa 1,72 odstotka. Tokijska borza je bila zaradi praznika zaprta.

Iz Kitajske sicer poročajo tudi o novih smrtnih primerih koronavirusne bolezni 19. Danes so zabeležili tri nove smrti, s čimer se je njihovo skupno število zvišalo na 3248. Je pa od skupno 80.967 okuženih 71.150 ljudi že okrevalo, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

 | Avtor: Epa Epa

Koronavirus v Italiji Znani Slovenec Magazin Slovenec o ostrih ukrepih na Kitajskem: Na vratih okuženih visijo opozorila Koronavirus v Italiji Vrtoglave številke Zdravje Italijanom na pomoč Kitajci, zvečer pristalo letalo

Evropska centralna banka je v četrtek napovedala izreden program odkupovanja obveznic v vrednosti 750 milijard evrov. Britanska centralna banka Bank of England je drugič v nekaj dneh znižala ključno obrestno mero, ki je na rekordno nizkih 0,1 odstotka, in napovedala obsežen program odkupovanja premoženja. Tudi ameriška Federal Reserve je v četrtek zagotovila novo injekcijo finančnim trgom. Ukrepajo tudi mnoge druge centralne banke po svetu.

Dobre novice tudi iz Južne Koreje

Spodbudni podatki medtem prihajajo tudi iz Južne Koreje, ki je bila eno od svetovnih žarišč koronavirusa. V četrtek so zabeležili 87 novih primerov okužbe, kar je spet manj kot v preteklih dneh. Umrli pa so še trije ljudje. Virus je tako v tej državi skupno zahteval 94 življenj, so danes sporočile pristojne oblasti v Seulu.

 | Avtor: Epa Epa

Kitajska koronavirus Svet Kitajci sporočajo dobro novico

Tudi v Južni Koreji problem predstavljajo potniki iz tujine, ki nosijo virus. Doslej so ga odkrili pri 17 ljudeh, ki so v državo prišli iz tujine. Tudi južnokorejske oblasti se zato bojijo, da bi lahko prišlo do drugega vala epidemije v državi.

Komentarjev 1
  • sam50 10:45 20.marec 2020.

    Spodbudna novica,po drugi strani pa spet napad "zbiralcev" bogastva s poceni delovno silo in izgleda,da bo prišlo do ponovnega izbruha zaradi pospešenega dela v industriji v rokah bogatunov iz zahodnega sveta. Tudi Kolektor in Hidria sta danes že polna hvale,kako ...prikaži več na kitajskem delajo njihove enote s 100% močjo....