Svet
4499 ogledov

Koronavirus: Neverjetno, kaj počno Kitajci v svojih stanovanjih

Pan Shancu strokovnjakinja za psihološko zdravljenje motenj spanja dr. Vita Štukovnik
Šest ur in 41 minut tekal v krogu.

Kitajske oblasti po izbruhu koronavirusa prebivalce spodbujajo k telovadbi. A ker gibanje na prostem ni priporočeno, telovadnice pa so zaprte, rekreativni športniki kar tekmujejo v iskanju načinov, kako trenirati. Družbena omrežja je tako te dni preplavil posnetek 44-letnega tekača, ki je v svojem stanovanju pretekel pravi maraton, poroča STA.

Koronavirus Zdravje Potrjena prva žrtev koronavirusa v Evropi

Maser in zagrizen tekač na dolge proge Pan Shancu iz mesta Hangzhou blizu Šanghaja je v svojem stanovanju v krogih v šestih urah in 41 minutah pretekel kar 66 kilometrov, vse skupaj pa posnel. "Najprej sem bil malce omotičen, nato pa se kroženja po stanovanju kar navadiš," je Pan povedal v telefonskem pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP in dodal: "Tek je kot zasvojenost. Če dlje časa ne tečeš, dobiš nemirne noge."

Pan je ob drugi priložnosti za tekaško progo izbral zgolj svojo kopalnico, kjer je pretekel 30 kilometrov. S tekom po stanovanju želi spodbuditi tudi druge, ki v zadnjih dveh tednih zaradi strahu pred širjenjem okužb z novim virusom, ki je na Kitajskem terjal že 1523 smrtnih žrtev, okuženih pa je 66.492 ljudi, ostajajo zaprti v svojih domovih.

Kitajske oblasti so sicer po izbruhu koronavirusa zagnale kampanjo, v kateri kitajski olimpijci prikazujejo možne načine vadbe v stanovanjih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.