Svet
6373 ogledov

Klopčič skrivnosti okoli umora štirih študentov se razpleta

Bryan Kohberger Profimedia
V Pensilvaniji so aretirali osumljenca štirih umorov v Idahu.

Policija v ameriški zvezni državi Pensilvanija je v petek v kraju Chestnuthill Township na vzhodu države aretirala 28-letnega doktorskega študenta Bryana Christopherja Kohbergerja, ki je osumljen umorov štirih študentov univerze Idaho. Prihodnji teden ga bodo izročili v Idaho.

Policija je 13. novembra v hiši blizu kampusa univerze Idaho v mestecu Moscow našla štiri trupla študentov z vbodnimi ranami. Več tednov je tavala v temi, potem pa je zaprosila javnost za pomoč.

Iskali so nekoga, ki je videl avtomobil hyundai elantra bele barve. Na posebno številko so potem dobili 12.000 klicev in s pomočjo FBI našli pravi avtomobil in osumljenca. Morilskega orožja niso našli in tudi motiv za napad še ni znan.

Umori so pretresli podeželsko mesto s 25.000 prebivalci. 11.000 študentov je pobegnilo iz kampusa ter se udeleževalo predavanj na daljavo, ker policija ni našla storilca.

Kohberger je končal višjo šolo v Northamptonu v Pensilvaniji, nato pa še visoko na univerzi DeSales, prav tako v Pensilvaniji. Študiral je psihologijo. Nato je na državni univerzi države Washington, ki je blizu Idaha, vpisal doktorski študij kazenskega prava. Osumljenec ostaja v priporu brez možnosti plačila varščine.

Ubil bi naj 21-letno Kaylee Goncalves, 21-letno Madison Mogen, 20-letno Xano Kernodle in 20-letnega Ethana Chapina. Sledov spolnega nasilja ni bilo, o motivu pa še vedno le ugibajo. Dekleta so živela skupaj v hiši, Chapin pa je bil v času umora na obisku pri Xani Kernodle, ki je bila njegovo dekle. Obdukcija je pokazala, da je četverica verjetno spala, ko jih je storilec napadel. 

Na vprašanje, ali je osumljenec ob aretaciji vprašal, ali je bil aretiran še kdo, policist James Fry ni želel odgovoriti. "Lahko povem, da je v priporu posameznik, ki je zagrešil te grozne zločine in verjamem, da skupnost ni več v nevarnosti," je dejal in dodal, da je previdnost kljub temu potrebna. 

Neimenovani vir iz policijskih vrst je za ameriške medije dejal, da so na kraju zločina našli Kohbergovo DNK. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.