Svet
21208 ogledov

Ko je čakala na porod, je v sosednji sobi njen mož izgubil boj za življenje

Kelsey Ferguson Facebook
31-letnici je življenje postreglo s krutim udarcem.

Američanka Kelsey Ferguson je ležala v bolnišnici in čakala na porod, potem ko so zdravniki njenemu soprogu diagnosticirali težko bolezen, zaradi katere je umrl le štiri dni preden se mu je rodil sin.

Novopečena mama iz Minnesote je medijem nekaj mesecev po krutem udarcu usode podala svojo izpoved. Pred porodom je preživljala pravo agonijo; njenemu soprogu Scotu so diagnosticirali avtoimuno bolezen, ki je napadla njegova pljuča in ki je bila žal odkrita prepozno, da bi se lahko boril z njo.

Štiri dni pred rojstvom svojega sina je umrl. Noseča vdova se je medtem pripravljala na rojstvo, ki so ji ga zdravniki sprožili v 20-tem tednu nosečnosti, saj je ultrazvok na otroku pokazal napako na srcu in kromosomske nepravilnosti.

Mož jo je pripeljal v porodnišnico, ko se mu je stanje nenadoma poslabšalo. Začel je izkašljevati kri, prepeljali so ga na intenzivno nego, doživel je srčni zastoj. Njegova noseča žena ga je še držala za roke in sedela ob bolniški postelji. Povedala je, da ji zdravniki najverjetneje niso povedali za resnost njegovega stanja, ni vedela, da umira.

Po porodu, ki je sledil čez štiri dni, je skrbela za novorojenčka in hkrati pripravljala pogreb svojega moža. Dojenček je 99 dni preživel na intenzivnem oddelku, nato so ga spustili domov. Tri dni pred rojstnim dnevom njegovega očeta.

dojenček Nosečnica umrla Svet Kot po čudežu rešili življenje nerojenemu otroku Hrvaška policija V gozdu Svet Migrantki policisti pomagali pri porodu

Kelsey Ferguson | Avtor: Facebook Facebook

Žal tudi dečku ni prizanešeno; zaradi prirojene napake je imel doslej že sedem operacij, med drugim tudi operacijo srca, ki mu je rešila žvljenje. 31-letnica je svojo žalostno izpoved sklenila z besedami, da se zaveda, da je pred njima še dolga in zahtevna pot, a da imata le drug drugega in da je zaradi tega neizmerno hvaležna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.