Svet
18 ogledov

Ko je Jadranka jezna, mesi testo

(Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Jadranka Kosor: Ko sem jezna, raje mesim testo za pico, kot pa da se derem na svoje uslužbence.

"Včeraj sem bila utrujena od vsega in jezna," je dejala hrvaška premierka Jadranka Kosor ter nakazala, da je bil to pravi čas za pico. Ko je jezna, namreč mesi testo za pico. "In to vam priporočam. Namesto da se znašam na svoje sodelavce, to raje prenesem na testo," je dejala dobro razpoložena premierka, ki se je sicer v minulih dneh (po aretaciji Damira Polančeca) novinarjem izogibala.

Tudi tokrat ni bila gostobesedna, ko je prišlo do vprašanj o Podravki. Raje je neumorno poudarjala, da je njen predhodnik Ivo Sanader moral vedeti za Polančeceve aktivnosti. Na Hrvaškem sicer prevladuje mnenje, da je bivši premier vedel za nepravilnosti. Že ob njegovem lanskem nenadnem odstopu so se pojavljala ugibanja, da so v ozadju gospodarske afere.

Znana po broškah
V minulih dneh je bila Kosorjeva sicer že večkrat v ospredju:
enkrat tudi po zaslugi pevke Severine, ki je premierko posnemala z broško. Kosorjeva je namreč znana po tem, da vedno nosi ta modni dodatek. Pred časom ji je opozicija očitala celo, da si vsak teden kupi novo broško in jo vprašala, od kod ji denar za tako drage nakupe. Njena premierska plača ni spet tako velika, da bi si lahko to privoščila, so dejali. Kakor koli že, Severina je na suknjiču nosila broško s številko 317.625, kar predstavlja trenutno število brezposelnih na Hrvaškem.

Vzvišena predsednica vlade
Javnost pa je premierko v drugi luči zagledala tudi po tem, ko se ji je neka novinarka želela približati, pri tem pa jo je premierkin varnostnik tako nasilno odrinil, da je padla na tla. Ob tem je še najbolj presenetila reakcija Kosorjeve, ki je novinarko le pogledala in brez kakršnega koli vprašanja ali opravičila odšla.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.