Svet
12113 ogledov

"Ko so policisti prispeli, jih je pričakal grozljiv prizor"

Policija v ZDA Epa
V stanovanjski stavbi je napadalec ubil pet oseb. Motiv za napad še ni znan.

V streljanju v predmestju Toronta v Kanadi je bilo v nedeljo ubitih pet ljudi, en človek pa je bil ranjen, je sporočila tamkajšnja policija. Po besedah načelnika Jima MacSweena je v obstreljevanju z organi pregona umrl tudi neimenovan osumljenec. Motiv zaenkrat ni znan, prav tako ni jasno, ali obstaja povezava med osumljencem in žrtvami.

"Ko so policisti prispeli, jih je pričakal (...) grozljiv prizor s številnimi mrtvimi žrtvami," je po poročanju kanadskih medijev povedal MacSween. Ranjeno osebo so odpeljali v bolnišnico, njeno življenje pa naj ne bi bilo ogroženo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

 

 

Žrtve so našli v različnih stanovanjih v stavbi, ki se nahaja v mestu Vaughan v predmestju približno 30 kilometrov severno od Toronta. Policija preiskuje motiv za napad, kot tudi morebitno povezavo med osumljencem in žrtvami. Po prvih podatkih naj bi ta deloval sam.

Čeprav je v Kanadi veliko manj množičnih streljanj kot v sosednjih ZDA, pa je v zadnjem času prišlo do porasta nasilja z orožjem, zaradi česar je Ottawa leta 2020 sprejela zakon o prepovedi nekaterih tipov orožja.

Aprila 2020 je namreč strelec, preoblečen v policista, v vzhodni provinci Nova Škotska ubil 22 ljudi, kar je bilo najhujše množično streljanje v državi. Septembra letos je nato moški v odročni staroselski skupnosti v provinci Saskatchewan ubil 11 ljudi, 18 drugih pa ranil.

Pešec Policija Slovenija Ceste terjale novo žrtev Amir Nasr-Azadani Šport Zagovarjal je pravice žensk, zdaj so ga obsodili na smrt Katar Kaj se dogaja? Šport Potrjena še tretja smrt novinarja v Katarju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.