Svet
2741 ogledov

Avstralija: Pred vrati nov udarec

Avstralija požari Epa
Avstralski gasilci še naprej bijejo bitko s požari.

Gasilci v Avstraliji hitijo z gašenjem požarov in pri tem izkoriščajo nekoliko bolj ugodne pogoje zaradi dežja pred novim vročinskim valom, ki je napovedan za drugo polovico tedna.

Na desetine požarov na vzhodu države še ni pod kontrolo, pristojni se bojijo, da se bosta dva velika požara v Novem Južnem Walesu in Vicotriji spojila v eno veliko nekontrolirano ognjeno stihijo.

Včerajšnji dež ni bil dovolj močan, da bi pogasil požare, na nekaterih mesecih je celo otežil napore gasilcev, ki niso mogli kuriti kontroliranih požarov.

Avstralija požari | Avtor: Epa Epa

požar Avstralija Svet Na tisoče jih beži proti obali, da bi se rešili

Žalostna statistika

Požari v Avstraliji so od septembra zahtevali 25 žrtev, zgorelo je skoraj 2000 domov, poginilo več milijonov živali, škoda pa po navedbah Združenja avstralskih zavarovalnic znaša najmanj 700 milijonov avstralskih dolarjev (434 milijonov evrov).

Oblak dima nad Avstralijo so opazili celo v 12.000 kilometrov oddaljenih Čilu in Argentini, so sporočile meteorološke službe v teh dveh južnoameriških državah. Argentinska meteorološka služba je objavila satelitske posnetke dimnega oblaka in sporočila, da ga fronta pomika z zahoda prodi vzhodu.

Avstralija požari | Avtor: Epa Epa

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.