Svet
6044 ogledov

Končno nekaj pozitivnega

Koronavirus v ZDA Epa
Analiza podatkov 83 držav po več tednih ugotavlja pozitivno spremembo.

Po podatki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) se je raven širjenja okužb z novim koronavirusom med zdravstvenimi delavci končno začela zmanjševati, potem ko je bilo med njimi po izbruhu pandemije covida-19 nesorazmerno veliko okužb.

Zdravstveni delavci v večini držav predstavljajo manj kot tri odstotke prebivalstva, a jih je bilo med okuženimi primeri, ki so jih države sporočile WHO, okoli 14 odstotkov. V nekaterih državah so predstavljali kar tretjino okuženih, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

WHO sedaj pravi, da analiza podatkov iz 83 držav, predvsem evropskih in iz obeh Amerik, kaže, da je prišlo do pomembnega zmanjšanja okužb med zdravstvenimi delavci. Njihov delež med novookuženimi stalno upada, je na današnji virtualni novinarski konferenci povedala epidemiologinja WHO Anne Perrocheau. Dodala je, da je njihov delež med okuženimi bližje deležu splošne populacije.

Ob izbruhu pandemije je velikemu številu okužb botrovalo med drugim pomanjkanje osebne zaščitne opreme, tudi v razvitih državah, in nezadostno usposabljanje o njeni ustrezni uporabi.

covid-19 projekcija koronavirus Zdravje IJS: Do nedelje bi lahko presegli kriterije za rdeč seznam

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • maresem 18:34 13.oktober 2020.

    Ne nabijat, lepo prosim, ne nabijat. WHO... What the fuck is WHO?????? Gnojna jama polna dreka.