Svet
24273 ogledov

Koronski otroški dodatek

Covid-19, Nemčija, šola Epa Covid-19, Nemčija, šola
Izredna pomoč družinam.

Avstrijska vlada bo ta teden začela izplačevati posebni otroški dodatek za prebroditev posledic krize zaradi novega koronavirusa. Za vsakega otroka bodo namenili 360 evrov, kar bo skupaj naneslo 678 milijonov evrov, navaja avstrijska tiskovna agencija APA.

Za izredno denarno pomoč družinam se je vlada Zelenih in Ljudske stranke (ÖVP) pod vodstvom kanclerja Sebastiana Kurza dogovorila junija. Pomoč bo namenjena za okoli 1,8 milijona avstrijskih otrok.

Dodatek vsaki družini 

Izplačilo posebnega otroškega dodatka bodo izvedli v naslednjih dveh dneh, sta danes napovedala za družinsko politiko pristojna ministrica Christine Aschbacher in finančni minister Gernot Blümel. Dodatek bo dobila vsaka družina, ki že prejema otroški dodatek. Dodatna prošnja ni potrebna, je pojasnil minister Blümel.

V skladu z zakonodajo pa bodo otroške dodatke tudi indeksirali glede na to, v kateri državi živijo otroci upravičenca. Takih otrok naj bi bilo okoli 137.000, ki bodo tako dobili več ali manj od 360 evrov; odvisno od življenjskih stroškov v njihovi državi, še navaja APA.

Posebni otroški dodatek za čas krize koronavirusa naj bi družinam pomagal pri premagovanju posledic pandemije, hkrati pa tudi pomagal gospodarstvu s povečano potrošnjo.

Covid-19 Covid-19 Svet Skrajšanje karantene na sedem dni? Koronavirus maska Covid-19 Svet Okužena profesorica izgubila boj z virusom

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • kapibara1 06:21 11.september 2020.

    Pri nas so to naredili kuj na začetku, pa so dobili večinoma samo ćigani..

  • matjaz39 10:59 09.september 2020.

    pri nas seveda tega dodatka ne bo ker ga je smrdljiva lopovska nategunska vlada in z njimi podobni , kdor se pač z njimi druži z njihovimi smrdlivimi familijami vred pokradla zato mi normalni delovni ljidje nimamo ker je ta ...prikaži več mafija smrdjiva vse pokradla banda lopovska

  • Avatar Kanentenna
    Kanentenna 01:08 09.september 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun