Svet
9 ogledov

Kot bi slutil nesrečo

malezija letalo EPA
Paul Weeks je dobil sanjsko službo v Mongoliji. Preden se je usedel na letalo, je doma pustil dva predmeta, za katera je želel, da ju dobita sinova.

Paul Weeks je z letalom malezijske letalske družbe odletel proti sanjski službi v Mongoliji. Iz Kuala Lumpurja bi moral odleteti do Pekinga in tam prestopiti na letalo do Ulan Batorja. A usoda je hotela drugače. Letalo, na katerem je sedel, je izginilo neznano kje na območju Malezije. Oblasti ga že štiri dni zaman iščejo.

Paul je pred odhodom ženi Danici predal dve darili za sinova, stara tri leta in 11 mesecev. Namenil jima je svoj poročni prstan in uro. "Če se mi kaj zgodi, želim, da prstan dobi sin, ki se bo prvi poročil. Drugi pa naj dobi uro," je naročil ženi. "Ne smem obupati," je odločena Danica, ki si neizmerno želi, da bi Paul vstopil skozi vrata in jo še enkrat objel.

Paul je nekdanji vojak z Nove Zelandije. Z družino se je preselil v Avstralijo, potem ko je potres v Christchurchu leta 2011 njihov dom zravnal z zemljo.

"Težko je, zelo težko. Molimo za čudež, a kaj se bo zgodilo, ne vem," v joku pravi Danica. Njena sestra Sara je dodala, da upajo, da je letalo nekje varno pristalo. "Vemo le to, kar izvemo na televiziji, a mislim, da ko sešteješ dva in dva ... ni videti dobro."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.