Svet
15 ogledov

Kriv za posilstvi sester pred 36 leti

nasilje, ženska, pretep, posilstvo Shutterstock
Danes 51-letni policijski načelnik Paul Greig iz Edinburga je kriv posilstva dveh deklic, ki ju je zlorabil pred 36 leti, ko je skrbel za njuno varstvo. Sam je dejanji zanikal, za rešetke zaradi spolne zlorabe takrat 8 in 6 let starih sestric, pa ga bodo odpeljali 10. avgusta.

Paul Greig iz mesta Armadale na Škotskem je na sodišču zanikal posilstva sestric, ki so se zgodila med letoma 1974 in 1975, ko je bil star 15 let in bil njuna varuška. Prav tako je v približno teden dni dolgem sojenju vseskozi zanikal kakršnekoli nečednosti z majhnima deklicama, danes starima okoli 40 let. Grieg je v svojem zagovoru na sodišču še dejal, da je deklici pazil le dvakrat.

Okopal, posilil in utišal z grožnjami

Priči sta na sodišču v Edinburgu pojasnili, kako jima je Greig grozil, da bo zaprl očeta, njiju pa poslal v dom, če bi komurkoli povedali, kaj se dogaja za štirimi stenami.

Kljub temu, da je deklici mama pred odhodom v službo vedno skopala in preoblekla v pižamo, je Grieg deklici vedno še enkrat okopal, nato pa ju spolno zlorabil in posilil, poroča BBC. Grieg, sicer poročen moški in oče dveh odraslih otrok, se je policijskim vrstam pridružil leta 1993, januarja lani pa so ga suspendirali, potem ko sta sestri zoper njega vložili kazensko ovadbo.

Griegov zagovornik je v zaključnem govoru dejal, da je mama ob prihodu domov deklici vedno našla v postelji, da nikoli nista ničesar rekli in da niti sosedje niso slišali kakšnega kričanja.

Griegovo ženo in hčer so ob razglasitvi sodbe oblile solze. Ko so na sodišču povedali, da je vpisan v register obsojenih spolnih prestopnikov, pa je njegova hči začela vpiti: "Očka, očka, o moj bog..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.