Svet
1422 ogledov

Krvavi načrt pod navdihom Islamske države

Ameriška policija EPA
Ameriške oblasti so prijele moškega, ki je načrtoval izvedbo terorističnega napada.

V ameriški zvezni državi Maryland so policisti prijeli moškega, ki je načrtoval izvedbo terorističnega napada. Kot poročajo ameriški mediji je ukradel kombi, s katerim naj bi zapeljal med pešce zabaviščnega in nakupovalnega središča v lokalnem mestu. Navdih, dodajajo mediji, naj bi našel v delovanju Islamske države.

Zoper 28-letnega Rondella Henryja iz Germantowna je tožilstvo že podalo obtožnico, v kateri je med drugim navedeno, da sovraži muslimane, ki ne prakticirajo svoje vere. Menijo, da je svoje načrte opiral na napad v Nici v Franciji, v katerem je moški s kamionom z visoko hitrostjo zapeljal med pešce in jih pri tem 86 ubil.

Moški je na zaslišanju sam priznal, da je želel povzročiti paniko in kaos, kot sta nastala v Franciji med omenjenim napadom.

Nemška policija Terorizem Svet Racije v Nemčiji, priprli več domnevnih teroristov terorist Nova Zelandija Christchurch Svet Terorista, ki je bil osebni trener, spremenila potovanja po Evropi in Aziji

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.