Svet
17 ogledov

Ladjo po devetih dneh le rešili

V hudem neurju je pred izraelsko obalo potonila moldavska tovorna ladja. (slika Žurnal24 main
Devet dni- točno toliko so reševalci potrebovali za reševanje kitajske tovorne ladje, ki je nasedla na avstralskem koralnem grebenu. Iz ladje so stekle tri tone nafte.

Kitajsko tovorno ladjo, ki je nasedla na avstralskem Velikem koralnem grebenu, so danes dvignili in potegnili iz grebena. Iz ladje, ki je prevažala premog, so iztekle okoli tri tone nafte, a zaenkrat kaže, da to v edinstvenem ekosistemu Velikega koralnega grebena ni povzročilo večje škode.

Veliki koralni greben, ki sodi v svetovno naravno dediščino, se razteza na 345.000 kvadratnih kilometrih površine ob severovzhodni obali Avstralije.

 

Ladjo Shen Neng 1 so uspeli dvigniti potem, ko so  kar tri dni črpali nafto iz ladje.

Kot smo že poročali, je 230-metrska ladja nasedla 3. aprila. Pri tem so korale poškodovale njen trup, iz nje pa je steklo okoli tri tone nafte. Naftne madeže so avstralske oblasti s kemičnimi snovmi že razpršile, avstralske oblasti pa bodo natančno škodo še preučile.

Premierka avstralske zvezne države Anna Bligh je danes že napovedala povišanje kazni za ladje, iz katerih bi stekla nafta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.