Svet
118 ogledov

Letnik 1999: Vsi fantje se morajo javiti za vpis v vojaško evidenco

Hrvaška vojska Profimedias
Hrvaško obrambno ministrstvo je vse fante rojene leta 1999 pozvalo in tiste, ki so starejši, a niso vpisani v vojaške evidence, naj se javijo pristojnim organom.

Vsi 18 let stari državljani Hrvaške, ki jih tamkajšnje obrambno ministrstvo še ni vpisalo v svoje evidence, se morajo javiti pristojnim organom v kraju stalnega bivališča. 

Na poziv se morajo odzvati tudi vsi hrvaški državljani, ki trenutno živijo v tujini ali delajo na hrvaških diplomatskih predstavništvih v tujini. 

Odzvati se morajo vsi starejši od 18 let, ki niso vpisani v evidence, tudi, poziva niso prejeli. Morebitno odsotnost morajo javiti pristojnim službam.

Ponovno uvedbo vojaškega roka sicer večina ljudi podpira tudi v Sloveniji.

Hrvaška vojska | Avtor: Profimedias Profimedias

 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:03 10.marec 2017.

    Maresem ... To je tipičen odziv vzvišenih ljudi. Ko zmanjka argumentov je treba zadevo postavit na osebno raven, Jz nimam kej delat z takim sogovornikom ki to počne. To je žalostno. Pričakoval bi da bi vsaj nekaj relevantnih argumentov ...prikaži več dal ven če ti že moje mnenje pač ni všeč.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 23:36 09.marec 2017.

    Ko sem jaz še v prejšnjem tisočletju dobil poziv za nabor v slovenski vojski, sem jim poslal fotografijo iztegnjenega mezinca in sem bil potem za vse večne čase oproščen vsakršnega služenja vojske. Že takrat sem vedel, da se ne smem ...prikaži več podrediti tej gnili državi!

  • stanekos 20:28 09.marec 2017.

    Hrčki se kurijo