Svet
6656 ogledov

Nore scene v Italiji, lev korakal po mestu!

pobegli lev Ladispoli Facebook Lev je odšel na sprehod po obmorskem mestu.
V bližini Rima so morali prebivalci manjšega mesta ostati doma.

Stanovalci mesta Ladispoli, obmorskega kraja dobrih dvajset kilometrov severozahodno od Rima, so v soboto popoldne doživeli precejšnje presenečenje. Župan jih je namreč pozval, naj zaradi pobeglega leva ostanejo doma.

"Lev je pobegnil iz cirkusa," je na družbenih omrežjih zapisal župan Ladispolija Alessandro Grando. "Prosim vas, da ste zelo pazljivi in da se do nadaljnjega izogibate odhodom od doma," je dodal Grando.

V luči potencialnih tožb je Grando zapisal še, da osebno ni odobril prihoda cirkusa z levi, a da nima pooblastil, da bi to preprečil. Cirkus nosi ime Ronny Roller.

Cirkuškemu osebju je pri lovu na leva, ki je ušel okrog 16. ure, pomagala lokalna policija, poroča La Repubblica. Malce po 20. uri so leva uspeli obkoliti ter mu tako omejiti gibanje.

Na prizorišče je prišlo ustrezno veterinarsko osebje, ki je pripadnika plemenite živalske vrste uspavalo in ga vrnilo cirkuškim uslužbencem.

Delo v policiji?

Na družbenih omrežjih so se pojavili številni komentarji. Nekateri so obsojali izkoriščanje živali za zabavo, drugi so videli lahkotnejšo stran dogodka. Eden od uporabnikov Facebooka je zapisal, da bi lahko leva stalno zaposlili v policiji, da bi vzdrževal nočni mir.

Ladispoli premore malce več kot 40.000 prebivalcev. Na območju mesta se nahajajo ruševine enega najstarejših etruščanskih mest - Alsiuma.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kmodri 21:55 13.november 2023.

    Baje je zelo krotek. Kot domač mucek! Problem je, da lahko koga mimogrede razcefra!

  • Kmodri 01:46 12.november 2023.

    Velik muc!