Svet
10766 ogledov

Ljubezenski trikotnik umrle Liliane. Preiskovalci na delu

Italijanska policija A. Š.
"Medtem, ko v barih stavijo glede imena Lilianinega morilca, preiskovalci tiho preverjajo najbolj presenetljivo hipotezo," piše italijanski Coriere Della Sera.

Najdba trupla Liliane Resinovich, 5. januarja v Trstu, je nakazovala na logično hipotezo. Da je bila umorjena. Našli so jo na območju nekdanje psihiatrične bolnišnice pri Svetem Ivanu, čeprav je izginila in so jo iskali že od 14. decembra.

Kot piše Corere Della Sera, so Liliano našli v fetalnem položaju v odprtih črnih vrečah za smeti, na glavi pa je imela dve najlonski vrečki, ki okoli vratu nista bili tesno zaprti. Prav zaradi tega so se takoj pojavile domneve, da je Lilijana umrla zaradi zadušitve in sicer nasilne smrti.

Presenetljiv izid obdukcije

Zdaj preiskovalci po poročanju italijanskega časnika preverjajo hipotezo o samomoru, saj je izid obdukcije spremenil potek preiskave. Obdukcija namreč ni razkrila nobenih znakov nasilja na telesu. Tudi hipoteza o tem, da se je Liliana zadušila, ni našla potrditve. V poročilu izkušenega mrliškega oglednika ni namigov o zadušitvi, vsekakor bo treba počakati na ostale analize, ki ugotavljajo morebiten vnos smrtonosnih snovi v telo.

V italijanskih medijih je vzbudilo veliko pozornosti domnevno ljubezensko življenje pokojnice. Liliana je imela v mladosti, pred 41-imi leti ljubezensko razmerje z danes 82-letnim Claudiem Sterpinom, s katerim sta pred kratkim znova vzbudila tesno prijateljstvo.

Liliana je 10 let po ljubezenskem razmerju s Claudiem spoznala svojega moža in se z njim poročila. Kot je za medije dejal Claudio, bi se moral z Liliano tistega dne, ko je izginila, srečati. Povedal je tudi, da naj bi prav v tistih dneh po izginotju, Liliana povedala svojemu možu, da ga zapušča in da bo preživela vikend s Claudiem. "Vsekakor nisem njen ljubimec, kot nekateri namigujejo. Kako bi le lahko bil s tremi operacijami prostate?" je še dejal. 

Mož Liliane 72-letni Sebastiano Visintin obenem zatrjuje, da o njenem prijateljstvu z Caludem ni vedel ničesar. Sebastiano je med drugim za medije dejal, da se z Liliano nista prepirala. Moška sicer v medijih obtožujeta eden drugega za njeno tragično usodo.

Naj spomnimo, da so še pred najdenim truplom umrle 63-letnice pojavila namigovanja, da je šlo za umor, saj naj bi pokojnica od doma odšla brez mobilnega telefona, kovidnega potrdila in torbice. Kasneje so se v medijih sicer pojavile trditve, da naj bi imela Liliana ob nadbi okrog ramen obešeno svojo prazno torbico. Policija je stanovanje pogrešane preiskala šele devet dni po njenem izginotju.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.