Svet
2900 ogledov

Ljudje prišli glasovat, predsednik komisije pa spal

Hrvaške volitve Epa
Zaplet na volišču na hrvaških predsedniških volitvah.

Na Hrvškem poteka prvi krog predsedniških volitvah, na katerih želijo izzivalci prevzeti položaj, ki ga trenutno zaseda Kolinda Grabar Kitarović.

Nenavadna prigoda pa se je zjutraj zgodila v Mostarju v Bosni in Hercegovini, kjer so tamkajšnji volilni upravičenci med hrvaškimi državljani zaman skušali oddati glas. 

Eno od volišč, ki bi se moralo tako kot druga na Hrvaškem in v BiH moralo ob 7.00, je vrata odprlo z 20-minutno zamudo. Razlog je bil, da je šef volilne komisije zaspal. 

V tem času se je pred voliščem nabrala že dolga vrsta jeznih volivcev, mnogi so bili iz okoliških krajev in so vstali navsezgodaj, zato ni manjkalo dovpitov nad "zaspanetom".

26-letni predsednik komisije se je po pisanju 24.sata.hr opravičil za zaplet in v svoj zagovor dejal, da ima že tri dni povišano telesno temperaturo. Sinoči je, tako pravi, zaspal že ob 21h, a se kljub temu ni pravočasno zbudil. Kljub raznim namigovanjem zatrjuje, da ni član nobene stranke. 

Hrvaške volitve | Avtor: Epa Epa

Kdo izmed trojice bo odpadel?

Hrvatje v BiH so lahko jeziček na politični tehtnici za politični boj v Zagrebu. Čeprav so bili tradicionalno veliki podporniki stranke HDZ, ki ji pripada tudi aktualna predsednica Kolinda Grabar Kitarović, pa naj bi jih bilo tokrat veliko pripravljenih obkrožiti njenega tekmeca prav tako iz desnega političnega pola Miroslava Škora.

Zadnje ankete so sicer Škoru napovedovale tretje mesto, medtem ko je najresnejši tekmec predsednici glede na ankete nekdanji vodja socialdemokracije in nekdanji premier Zoran Milanović. A razlike v anketah so bile majhne.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.