Svet
93 ogledov

Maduro: Chavez se bori za življenje

Chavez v bolnišnici s hčerama Reuters
Chavez še vedno trpi zaradi okužbe dihal, zaradi česar diha skozi cevko.

Venezuelski predsednik Hugo Chavez se v vojaški bolnišnici v Caracasu bori za svoje življenje, je v četrtek dejal venezuelski podpredsednik Nicolas Maduro. Chavez se je pred desetimi dnevi presenetljivo vrnil v Venezuelo po decembrski operaciji zaradi raka, ki so jo opravili na Kubi, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Maduro, ki je sicer v soboto sporočil, da lahko Chavez tudi v bolnišnici opravlja svoje delo, v četrtek podrobnosti ni razkril, znano pa je, da Chavez še vedno trpi zaradi okužbe dihal, zaradi česar diha skozi cevko.

"Veste, zakaj je (Chavez) zanemaril svoje zdravje? Zato, ker je dal na razpolago svoje telo in dušo in popolnoma pozabil na obveznosti do sebe, da bi ljudem dal domovino, da bi tistim, ki nimajo nič, dal službo, življenje, dom, zdravje, hrano in izobrazbo," je na venezuelski državni televiziji dejal Maduro.

Chavez se v javnosti ni pojavil vse od četrte operacije zaradi raka na Kubi 11. decembra lani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.