Svet
20516 ogledov

Mama in partner ubila 15-mesečnega dojenčka. Brisala sledove krvi.

Dojenček roka Profimedia
Dečka sta pretepala že pred usodnim dejanjem.

V Črni gori odmeva primer, do katerega je prišlo že leta 2018, te dni pa je dobil sodni epilog. Sodišče je Nermina Šišića obsodilo na 40 let zapora, mamo pokojnega 15-mesečnega dečka, Jeleno Jovović, pa na 30. 

V hiši obsojene v Podgorici sta skupaj ubila otroka, ki sta ga pretepala že prej. Usodnega dne je Šišić otroku prizadejal najmanj 15 hudih udarcev v predel celotnega telesa in glave, s čimer je prizadejal prelom kosti lobanje, je pokazala obdukcija trupelca. 

V obtožnici je zapisano, da je otroka ubil, pri dejanju pa mu je pomagala partnerka, mama otroka, ki mu je vnaprej, pred dejanjem, obljubila, da mu bo pomagala prikriti sledove zločina. 

Otrok je imel že pred smrtjo pogosto vidne sledove udarcev na obrazu, mama je sosedom govorila, da se je udaril, ko je padel. Ko je jokal, je vključila sesalec, po usodnem dejanju pa brisala stene, na katerih so bili sledovi otrokove krvi. 

V preiskavi so pristojni ugotovili, da je bil deček pred prihodom Šišića v mamino življenje zdrav in vesel otrok. Jovovićeva je v izpovedi na sodišču povedala, da je iz sobe, v kateri sta bila njen otrok in partner, slišala otrokov jok in še en zvok, ki bi ga lahko pripisala udarjanju otrokove glave ob steno. 

Resnični razlog, zakaj se je moški tako zverinsko lotil otroka in ga na koncu pokončal, ni znan. Za svoje dejanje bo 40 let v zaporu. 

Sven Messner Nemčija Svet Morilec 6-letne deklice obsojen. Grozljivo, kaj ji je storil.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • robi2107 15:33 05.december 2022.

    Zapor je predober zanju.