Svet
2580 ogledov

Mama v šoku po nesreči hčerke na tekočih stopnicah

Nesreča v natikačih Facebook
Na polovici stopnic so se hčerkini gumijasti natikači ujeli v odprtine, piše mama otroka Olivia Jill na Facebooku. "Na srečo sem ji takoj izvlekla nogo, natikač pa je bil raztrgan."

Po hčerkini nesreči, ki bi se lahko sprevrgla v pravo nesrečo, je šokirana mama Olivia Jill na Facebooku druge starše opozorila na potencialno nevarnost priljubljenih natikačev. Svetuje, naj otrokom prepovejo, da z njimi stopijo na tekoče stopnice.

Pri tem je izpostavila svojo izkušnjo, ko sta se s hčerko v veleblagovnici vzpenjali po tekočih stopnicah. Na sredini stopnic se je natikač punčke zataknil v bok stopnic in se zataknil za mehanizem. Natikač, kot je razvidno iz fotografij, ki jih je objavila je bil popolnoma uničen, hčerka pa prestrašena. Priznava, da se lahko zahvali sreči, da ni prišlo do tragedije, zato se je odločila svojo izkušnjo deliti in na to opozoriti tudi druge starše. "Danes so tekoče stopnice 'ujele' natikače moje hčerke," piše na njenem profilu. Pod njeno objavo so se v komentarjih oglasili tudi drugi sledilci. Ena od mam je napisala, da se je enako zgodilo njenemu sinu, eden od komentatorjev pa je dejal, da se mu je v mehanizem zataknila odvezana vezalka na športnem čevlju. "Od takrat naprej sem na tekočih stopnicah še posebej previden, še posebej, ko jih uporabljam skupaj s svojimi otroki," je zapisal.

Natikači so v nekaterih nakupovalni središčih ali zabaviščnih parkih, ki jih obiskuje veliko otrok in kjer imajo tekoče stopnice, odsvetovani. "Ste vedeli, da so zaradi tega gumijasti natikači prepovedani tudi na tekočih stopnicah v Disney Worldu? Seveda to ne pomeni, da jih nihče ne nosi, ampak menda na lastno odgovornost ...", je dodala ena izmed komentatork.

Nesreče otrok na tekočih stopnicah tudi v Sloveniji

Leta 2018 se je v nakupovalnem centru v Ljubljani otrok z roko ujel v tekoče stopnice in se poškodoval. Leta 2016 pa se je nesreča zgodial v Celju, ko se je hudo poškodoval otrok na tekočih stopnicah nakupovalnega centra. Takrat je stal ob stekleni ograji v zgornjem nadstropju trgovine ter z rokami segel na drsni del ograje tekočih stopnic in pri tem padel z višine približno osmih metrov v globino v prazen prostor med drsnimi stopnicami in stekleno ograjo ter se hudo poškodoval.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Idioti 22:24 09.september 2023.

    Prva nesreča na tekočih stopnicah v Sloveniji , je bila isto uro ko so odprli Modno hišo v Nazorjevi v LJ. Otroku je stisnilo nogo.Če se dobro spomnim , je bilo otvoritev , danes pa zaprte MH, tam nekje 1964 leta.

  • pofukanavlada22 12:32 09.september 2023.

    nauci hčerko hodit ne pa samo kako uporabljat telefon