Svet
10788 ogledov

Ne boste verjeli, s kom se je na skrivni večerji dobil Donald Trump

Donald Trump Epa
Facebook je večerjo potrdil in v odzivu sporočil, da gre za normalno srečanje med predsednikom ZDA in direktorjem enega največjih podjetij v ZDA.

Ameriška senatorka Elizabeth Warren, ki se poteguje za predsedniško nominacijo demokratske stranke, je v četrtek kritizirala ustanovitelja Facebooka Marka Zuckerberga zaradi dotlej nerazkrite skrivne večerje s predsednikom ZDA Donaldom Trumpom.

Facebook je večerjo potrdil in v odzivu sporočil, da gre za normalno srečanje med predsednikom ZDA in direktorjem enega največjih podjetij v ZDA.

Ameriška televizija NBC je o večerji med Trumpom, Zuckerbergom in članom odbora Facebooka Markom Thielom, ki je veliki donator Trumpu, poročala v sredo. Na večerji je bila tudi prva dama ZDA Melania Trump.

Demokrati so kritični do Facebooka, ki so ga Rusi leta 2016 izkoristili za širjenje propagande. Facebook je tudi predal osebne podatke uporabnikov podjetju Cambridge Analytica, ki je opravljala delo za Trumpovo predvolilno kampanjo.

"V času povečane pozornosti monopolnemu obnašanju, se Facebook podaja v ofenzivo šarma z republikanskimi zakonodajalci. Sedaj sta še Mark Zuckerberg in še en član upravnega odbora, ki je velik Trumpov donator, imela tajno večerjo s Trumpom. To je čista korupcija," je tvitnila Warrenova.

Zuckerberg je pred kratkim v kongresu zagotovil, da bo Facebook nadaljeval z objavljanjem lažnivih političnih oglasov, ker ne namerava omejevati političnega govora. Zaradi tega so jezni demokrati, ki so prepričani, da večino laži po družabnih medijih objavlja nasprotna konservativna stran.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Snežinko 13:19 22.november 2019.

    Ampak a vi novinarji RES NE ZNATE napisati članka brez naslova "Ne boste verjeli..."? Pa za kakšne idiote nas imate, no? Zakaj hudiča pa ne bi verjeli, dajte mi prosim lepo razložit?

  • Avatar Minovak
    Minovak 12:49 22.november 2019.

    Saj pri nas je ravno tako, pride Kučan v medijsko hišo (npr. RTV...), se pogovori in da napotke odgovornim, ti napišejo tako, kot on hoče, pa se nihče ne oglasi, da je to korupcija, čeprav je to praktično medijsko pranje ...prikaži več možganov prebivalstvu. Ko se bo enkrat (upam) nehalo pehanje za oblast po vsaki ceni, kar najbolj velja za levičarje, ki imajo v oblasti skoraj vse medije, potem bo tudi na svetu lepše.