Svet
2135 ogledov

Mati otroka dve leti pustila samega, jedel je ukradene paradižnike

Nersac X Stavba v Nersacu, v kateri je bival nesrečni deček.
Neodgovorna mati bo morala odslužiti kazen, potem ko je otrok doživljal pravo kalvarijo.

Mati devetletnega otroka iz francoskega mesta Nersac v regiji Charente je bila prejšnji teden obsojena na 18-mesečno zaporno kazen zaradi zanemarjanja, poroča BFMTV.

Fant je kar dve leti bival sam v stanovanju, medtem ko je njegova mama živela s partnerjem v pet kilometrov oddaljenem bivališču. Otroka je obiskovala le občasno.

Fant je med letoma 2020 in 2022 živel od slaščic, konzerviranih jedi in ukradenih paradižnikov, poroča BFMTV.

Županja Nersaca Barbara Couturier je za omenjeni medij dejala, da otrok v tem obdobju pogosto ni imel dostopa do ogrevanja in tekoče vode.

Dober učenec

Francija policija | Avtor: Profimedia Profimedia

Kljub težavam je deček vseskozi redno obiskoval šolo in bil celo zelo dober učenec, so navedli lokalni mediji. Pristojne službe so na primer začele gledati pozorneje, potem ko je mati socialni urad zaprosila za pomoč pri nakupu hrane.

"Mati sem spoznala maja 2022. Dejala je, da ima finančne probleme in dali smo ji bone za hrano. Zamenjala jih je za konzervirana živila, kar je vzbudilo dvom. Nato so začela prihajati poročila o tem, da otrok v stanovanju živi sam. Obvestila sem policijo," je pojasnila Couturier.

Fant je od 19. septembra lani vključen v državni sistem rejništva, je za BFMTV še dejala županja mesteca z okrog 2.200 prebivalci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Miller 13:48 24.januar 2024.

    Stolku bi ji gobec

Sorodne novice