Svet
25 ogledov

McCain: Žena se ne strinja z njim

(Foto: NOH8) Žurnal24 main
Ameriškemu senatorju Johnu McCainu žena in hčerka povzročata preglavice. Pozirali sta namreč v kampanji, ki se bori proti prepovedi porok istospolnih partnerjev v Kaliforniji.

John McCain, republikanski senator, ki nasprotuje porokam med homoseksualci, je moral zaradi dejanj svoje žene in hčerke ponovno izdati izjavo, v kateri je potrdil svoje nasprotovanje takšnim porokam. Senator spoštuje mnenje svoje družine, a ostaja nasprotnik porok istospolnih partnerjev, je bilo zapisano v izjavi.

Cindy in Meghan McCain sta namreč pozirali v okviru kampanje NOH8, ki je bila ustanovljena zato, da bi izrazila nasprotovanje odločitvi kalifornijskih volilcev, ki so leta 2008 izglasovali prepoved porok med homoseksualnimi pari. S tem sta članici ene najbolj znanih republikanskih družin v ZDA javno izrazili mnenje, ki je v popolnem nasprotju s prepričanjem Johna McCaina in večine republikancev. Zaradi tega je njuna podpora, kot so zapisali na uradni strani kampanje NOH8, izrednega pomena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.