Svet
1605 ogledov

Med 25 mrtvimi tudi nosečnica, otrok in turistka

Havana Epa
V kubanski prestolnici pod ruševinami še vedno iščejo morebitne preživele. Število žrtev včerajšnje nesreče s plinom narastlo.

V središču kubanske prestolnice Havana je včeraj nekaj minut pred enajsto uro dopoldne po lokalnem času prišlo do hude eksplozije v hotelu Saratoga, streljaj stran od znamenitega Capitolia. 

Po prvih uradnih podatkih je šlo za nesrečo s plinom; tamkajšnje oblasti so že imenovale posebno skupino za preiskavo dogodka. 

Po zadnjih podatkih je v eksploziji umrlo 25 ljudi, med njimi noseča ženska in mladoleten otrok. Natančno število poškodovanih še vedno ni znano, po nekaterih podatkih naj bi jih bilo več kot 50, 13 ljudi svojci še vedno pogrešajo. 

Havana, eksplozija | Avtor: Epa Epa

Po včerajšnjih podatkih naj v nesreči ne bi bil poškodovan noben turist, a danes so španske oblasti potrdile, da je v nesreči umrla španska turistka, še en njihov državljan je utrpel hude poškodbe, zdravijo ga v eni izmed havanskih bolnišnic. 

Hotel je bil v času dogodka za turiste zaprt, ponovno naj bi ga odprli v torek. Kot poročajo kubanski portali je bilo v eksploziji poškodovanih še najmanj 23 bližnjih stavb, nekatere huje. Med drugim se je zrušila kupola bližnje cerkve. Eksplozija je uničila tudi nekaj avtomobilov in avtobusov v bližini hotela.

Reševalci še vedno brskajo med ruševinami v upanju, da bodo našli še kakega preživelega. 

Havana, eksplozija Svet Svet V hotelu v Havani odjeknila močna eksplozija, smrtne žrtve Kuba, 2022 Reportaža naše novinarke Popotnik "Ne morem več. Rada bi samo šla." Protesti na Kubi Čez rob Svet Kuba. Po protestih celi državi ugasnili internet, na ulicah tudi kri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.