Svet
9597 ogledov

Mednarodno kazensko sodišče izdalo nalog za Putinovo aretacijo

Vladimir Putin Epa
Mednarodno kazensko sodišče izdalo nalog za prijetje ruskega predsednika Vladimirja Putina zaradi vojnih zločinov v Ukrajini.

Mednarodno kazensko sodišče v Haagu je izdalo nalog za aretacijo Vladimirja Putina in njegove komisarke za pravice otrok Marije Aleksejevne Lvovo-Belove zaradi "nezakonitih deportacij" ukrajinskih otrok. Predobravnavni sodniki sodišča so ocenili, da obstajajo "utemeljeni razlogi za domnevo, da je vsak osumljenec odgovoren za vojni zločin nezakonite deportacije prebivalstva in nezakonitega preseljevanja prebivalstva z okupiranih območij Ukrajine v Rusko federacijo v škodo ukrajinskih otrok ”.

Sodniki so razmišljali o izdaji tajnih nalogov, vendar so se odločili, da bi njihova javna objava lahko "prispevala k preprečevanju nadaljnjega izvrševanja kaznivih dejanj". Moskva je sporočila, da ne priznava pristojnosti Mednarodnega kazenskega sodišča.

Več sledi …

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 166
 • Kmodri 16:51 19.marec 2023.

  Prej ko ga primejo,prej bo konec te nesmiselne vojne. Ruski narod je zaslepljen zaradi propagande. Tako kot Nemci med 2. sv. Ko bodo eksplodirale bombe z Moskvi, prej bodo spregledali.

 • janči 10:14 19.marec 2023.

  Glede na to, da je moj sinočnji komentar kot po čudežu izginil, bom povedal še enkrat. Putin je v primerjavi z ostalo skorumpirano zahodno gamadjo, edini ravnal korektno in s tem zaščitil svoj narod, ki ga nobeden od sedanjih voditeljev ...prikaži več nikoli ne bo. Edino, kar vedo je, stisniti in uničiti malega človeka.

 • Avatar pantani
  pantani 19:52 18.marec 2023.

  Hipoteze, ki so se dejansko udejanjile brez odvecnih besed. Najvecji nateg Clovestva ever, Kovid-19. Kje je sedaj? Razpadle druzine, ki so ostale brez poslov, samomori zaradi vladnih restrikcij, ki so jih poslali v brezizhodno smrt. Kje imate, MSM TV opranoglavci, ...prikaži več kohones sploh se debatirati o necemu, ki si je izkazalo za totalni nateg cloveske raje? Sramota od vas. Samo pljuc. Putiko razpenjate na kriz, ampak, poglejte vase. Putin vam nastavlja zahodno ogledalo, direkt in brez slepomisljenja!!!

Sorodne novice