Svet
11913 ogledov

Melania ukazala požagati najstarejše drevo na posestvu Bele hiše

melania trump, donald trump
1/4
Profimedias
Magnolijo je pred Belo hišo posadil takratni predsednik Andrew Jackson. Tam raste že skoraj dvesto let. Drevo je preživelo je 39 predsednikov, zdaj pa ...

Prva dama Združenih držav Amerike je zdaj delavcem ukazala, naj drevo požagajo. Odločitev je sprejela po nasvetu predstavnikov nacionalnega arboretuma, ki jih je povabila na obisk v Belo hišo.

CNN poroča, da je drevo v zelo slabem stanju in povsem odvisno od pomoči botanikov. Pri življenju jo ohranja poseben sistem, ki pa je zdaj začel načenjati strukturo lesa.

Soproga ameriškega predsednika se je s predstavniki botaničnega vrta osebno pogovorila, na mizi so imeli vse možnosti, a se je po podrobni proučitvi vseh odločila, da je treba drevo požagati, so sporočili iz Bele hiše.

Melania Trump | Avtor: Epa Epa
"Preden je sprejela odločitev, se je prepričala, da druge možnosti res ni več. Skrbi jo namreč za varnost obiskovalcev in osebja Bele hiše, ki se pogosto zadržuje v bližini drevesa," so še zapisali.

Magnolija, ki jo bodo požagali, je najstarejše drevo na posestvu, kjer stoji Bela hiša. Posadili so ga leta 1828 v času predsedovanja Andrewa Jacksona.

Jackson je drevo v Washington pripeljal z družinske farme v Tennesseeju kot poklon umrli soprogi.

Botaniki so po poročanju CNN povedali, da bi drevo požagali že pred leti, če ne bi bilo tako zgodovinsko pomembno.

Na tem mestu zdaj nameravajo posaditi novo magnolijo, les požagane pa naj bi na željo Melanie spravili v muzeju.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.