Svet
2671 ogledov

Merklova: "Ne mislim se opravičiti"

Merkel, Putin, G20 epa
Prvi intervju po odhodu v pokoj.

Nekdanja nemška kanclerka Angela Merkel je v svojem prvem intervjuju odkar se je upokojila v torek povedala, da je ruska vojaška invazija na Ukrajino "brutalni napad, ki ignorira človekove pravice, za kar ni opravičila". 

Izpostavila je, da je napad velika napaka, pri čemer je dodala, da ni bilo pravega varnostnega sestava, ki bi prepričal Rusijo, da bi iskala alternativno pot. 

"Seveda sem se vprašala, kaj smo storili narobe, ali bi lahko storili več, da preprečimo to, kar imenujem velika tragedija. Še vedno si postavljam ta vprašanja," je dejala Merklova, pri čemer je dodala, da se ne misli opravčiti, ker je iskala diplomatske rešitve za napetosti, ki so rasle v času, ko je bila na kanclerskem položaju. 

"Diplomacija ni napačna zato, ker ni uspela. Ne vidim razlogov, da bi rekla, da sem se zmotila in se zato ne mislim opravičiti." 

Angela Merkel je omenila, da ni bila naivna glede sovraštva ruskega predsednika Vladimirja Putina do zahodnega demokratskega modela in dodala, da je svoje kolege nekajkrat opozorila, da želi Putin razdeliti Evropsko unijo. 

Vladimir Putin Svet Putin: "Inflacija v Rusiji je na ničli!" pšenica, žito, kmetijstvo Žito Svet "Putinove pravljice nimajo veze z realnostjo"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • Jeannette_Ross 10:46 08.junij 2022.

    Google zdaj plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro za spletno delo od doma. Moja zadnja plača je znašala 18.537 $ od tega lahkega in preprostega dela. To je neverjetno in dobički so neverjetni. ........>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐂𝐚𝐬𝐡𝐝𝐨𝐰.𝐂𝐨𝐦

  • Avatar luckyss
    luckysss 08:56 08.junij 2022.

    Opravičilo za vse civilne in ostale žrtve bi sicer zvenelo patetično in ne bi rešilo ničesar....Je pa njeno (in ostalih zahodnih voditeljev) ignoriranje ruskih prošenj po izvajanju sporazumov Minski 1 in 2 privedlo do trenutnih razmer...Torej bi bilo opravičilo najmanj ...prikaži večanj kar bi lahko stara uvela vešča storila..