Svet
2530 ogledov

Putin: "Inflacija v Rusiji je na ničli!"

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik je zatrdil, da so v državi ukrotili inflacijo.

Svet je v primežu inflacije, ki jo med drugim povzroča dogajanje v Ukrajini in njegov vpliv na prehrambeni in energetski trg.

Vladimir Putin je v pogovoru za domače medije navedel, da je nadzor nad rastjo cen v Rusiji sedaj ustrezno vzpostavljena.

"Uspeli smo zadržati inflacijo pod našim nadzorom. Na letnem nivoju je do 27. maja znašala 17,4 odstotka," je Putinove besede prenesla RT.

Poudaril je, da so cene dobrin od druge polovice maja prenehale rasti. "Trenutno je inflacija na ničli," je dejal Putin.

Obenem je poudaril, da je kljub ugodni situaciji v naslednjem obdobju potrebna previdnost ob pravočasnem sprejemanju pravih odločitev.

Medtem gre situacija na ukrajinskem bojišču svojo pot. Ukrajinske sile naj bi nedavno prevzele nadzor nad nekaterimi vasmi na meji med črnomorskima regijama Mikolajiv in Herson in odbile več ruskih protinapadov. 

Hkrati analitiki na ameriškem Inštitutu za vojne študije (ISW) menijo, da je Ukrajincem uspelo potisniti rusko ladjevje z obale Črnega morja za več kot sto kilometrov stran, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Severodoneck | Avtor: Epa Epa

Ruski obrambni minister Sergej Šojgu danes dejal, da so ruske sile v celoti zavzele stanovanjska območja mesta Severodoneck, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Trupla ukrajinskih borcev, ki so bili ubiti pri obrambi ključnega pristaniškega mesta Mariupolj v jeklarni Azovstal izročena Kijevu in njihovim družinam, so sporočile družine pripadnikov ukrajinskega nacionalističnega bataljona Azov.

Komentarjev 10
  • Vasilij Vasquez 17:03 07.junij 2022.

    Na kratko povzetek putinovega uspeha. Vojne ni, inflacije ni, Rusija je največji izvoznik demokracije in svobode govora, volilci me podpirajo 90%.

  • Avatar Novak82
    Novak82 16:41 07.junij 2022.

    Brez ruskih surovin bo Evropa na kolenih in vsa podjetja bodo v kratkem zaprla svoja vrata. Čaka nas visoka brezposelnost in visoka inflacija, kar pomeni, da bo EU propadla in verjetno tudi v kratkem razpadla. Rusija bo velika zmagovalka, ker ...prikaži več bo svoje surovine še vedno prodajala Kitajski in Indiji.. ter neverjetno "ZDA", ki jih ne zanima nič drugega kot samo dobiček.

  • marko345 16:35 07.junij 2022.

    Rusija sama tiska denar, tako da ni nobenega argumentiranega dokazila, koliko je ta denar vteden proti dolarju, euru. Isto delajo kitajci, japonci itd. Vrednost teh in drugih valut je izmišljena. Tudi inflacija je izmišljena. Za časa tita ni bilo inflacije, ...prikaži več ampak trgovine so bile prazne ( ne vse ). Kaj če ti denar če ti ga v tujini ne menjajo Putin je in bo ruse dolgoročno obubožal, isto kot jih je stalin.

Sorodne novice