Svet
29 ogledov

Mesić: Patrio mi podtika obveščevalno podzemlje

Stipe Mesić (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Stjepan Mesić je ponovil, da nima nobene zveze z afero Patria in da je enkrat prejel ponudbo podkupnine, a jo je zavrnil.

Nekdanji premier in predsednik Hrvaške Stjepan Mesić je gostoval v priljubljeni oddaji Nedjeljom u dva na hrvaški državni televiziji, kjer mu je voditelj Aleksandar Stanković pokazal domnevni dokument finskega državnega tožilstva, v katerem je navedeno, da je bila spisana obtožnica za tri funkcionarje Patrie, ki naj bi dali podkupnino bivšemu hrvaškemu predsedniku. Mesić je odvrnil, da kaj takšnega ne obstaja in da njega ni nihče za nič obtožil. 

Naj spomnimo, da je tudi Hrvaška v podobnem času kot Slovenija kupovala finske oklepnike, Mesić pa je bil predsednik naše južne sosede do leta 2010. Na tej funkciji je bil okroglih deset let.

"Na delu zgodovinski revizionizem"

Nato je Stanković razkril, da je v dokumentu zapisano Mesićevo ime. Nekdanji predsednik je na to navedbo odvrnil: "In kaj naj bi pomenilo, da je zapisano moje ime?" Dodal je, da je samo enkrat v politični karieri prejel ponudbo podkupnine, ko je bil še vodja občine, in da je takrat ponudbo odločno zavrnil.

Ponovil je, da ga v primeru Patria poskuša očrniti "obveščevalno podzemlje". Po njegovem mnenju je na Hrvaškem prisotna "nevarna tendenca zgodovinskega revizionizma, ki želi zmagovalce druge svetovne vojne spremeniti v poražence in poražence v zmagovalce".

Komentarjev 2
  • dragec 08:53 07.oktober 2013.

    Tralala....tralala....kaj te moti Kučan in Murgle, pogledaj samo plešastega JJ, kako bi užival na Dobu, ali v Ormožu.

  • tralala 18:46 06.oktober 2013.

    Dobr, ta je vsaj malo izviren. Tista plešasta ameba pa samo Kučan, Murglje,...