Svet
4492 ogledov

Migrante ustavljali s streljanjem

Begunci v Idomeni EPI
Migranti so skušali prebiti policijsko zaporo, policisti pa so nato uporabili tudui strelno orožje. Več ranjenih.

Romunska obmejna policija je v noči na ponedeljek zajela skupino migrantov, ki so nezakonito prečkali mejo s Srbijo. Skupina 12 moških "afro-azijskega porekla" je iz Srbije prišla s pomočjo srbskega tihotapca v dveh avtomobilih. Romunska policija jih je prestregla na cesti med srbskim krajem Vršac in romunskim Moravia, a so migranti skušali zaporo prebiti.

Policisti so nato uporabili strelno orožje in streljali v gume vozil z migranti in jih ustavili. Pri tem sta bila ranjena dva migranta, poškodovan pa je bil tudi en policist in več policijskih vozil, je sporočila romunska policija v Bukarešti.

sojenje, Madžarska Svet Štirim tihotapcem grozi doživljenski zapor

Po navedbah romunske policije se je v zadnjem času število nezakonitih prehodov meje s Srbijo povečalo za petkrat. V prvi polovici leta so romunski obmejni policisti prijeli 2474 migrantov, ki so prišli iz Srbije nezakonito, medtem ko so jih v enakem obdobju leta 2016 prijeli 505.

Vendarle so v evropskem kontekstu te številke relativno nizke; še vedno je to le polovica števila migrantov, ki so jih medtem zajeli na poti iz Srbije proti Madžarski, še navaja dpa.

Večina teh migrantov sicer prihaja iz Iraka, Sirije, Pakistana, Afganistana, Irana, Turčije, Indije, Bangladeša in tudi Kosova.

*Fotografija je simbolična.

begunci Slovenija Zaradi čevljev so ilegalce vrnili na Hrvaško

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6