Svet
3215 ogledov

Migranti ugrabili ladjo

Migranti ugrabili tanker Epa
Tanker je rešil skupino migrantov, ki ga je nato ugrabila.

Migranti so tanker zavzeli, ker se ne želijo vrniti v Libijo, kjer so izpostavljeni zlorabam, mučenju, posilstvom in celo suženjstvu, poroča dpa. Kapitan je preko radijske zveze sporočil, da ne nadzoruje plovila in da je bil s posadko prisiljen pot nadaljevati proti Malti.

Malteška mornarica je kasneje prevzela nadzor nad ladjo. Tanker, njegovo posadko in skupino migrantov so pospremili v pristanišče v Valetti, ob pristanku pa je policija aretirala pet migrantov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Migranti, ki jih je policija aretirala, so obtoženi ugrabitve ladje, ki se je danes okrog 8.30 privezala na pomol Boiler Wharf v pristanišču v Valetti. Na krovu je bilo 108 migrantov, od tega 19 žensk in 12 otrok. Prvi so ladjo zapustili mladoletniki, nekateri migranti pa so ob prihodu na kopno poljubljali zemljo, poroča dpa. Začasno bodo nastanjeni v enem od hotelov v malteški prestolnici.

ilegalci prehod meje Slovenija Slovenija: Imeli status migranta in tihotapili ljudi čez mejo

Nenadoma spremenili smer

Turški tanker El Hiblu 1, ki pluje pod zastavo države Palau, je v sredo pred libijsko obalo iz morja rešil skupino 108 migrantov. Nato pa je približno šest morskih milj pred Tripolijem nenadoma spremenil smer proti severu, ko so nadzor nad ladjo prevzeli migranti.

Kapitan je preko radijske zveze sporočil, da ne nadzoruje plovila in da je bil s posadko prisiljen pot nadaljevati proti Malti.

Italijanski notranji minister Matteo Salvini je migrante, ki so ugrabili ladjo, označil za pirate. V sredo je ocenil, da bi bila ladja lahko namenjena tudi na Lampeduso. Kot je dejal, ne gre več za reševalno operacijo, ampak ukrepanje proti piratom. V Italijo pa jih ne bo spustil, je zatrdil.

Tako Malta kot Italija ne sprejemata več ladij z migranti.

bel kombi migranti Odkriti Slovenija V tem prostoru se jih je gnetlo 38 Sence Lažne novice Svet Policija nad moškega, ki se je lagal o migrantih

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Avatar Leon
    Leon 15:46 28.marec 2019.

    Nihče pa ne piše ,da je kasta ugrabila državo ?

  • marsal 14:24 28.marec 2019.

    če jih nočejo sprejeti na lep način , jih pa spejmejo v zapor - hotel ??!

  • NeAnonimni 13:53 28.marec 2019.

    Willkommen, Ja!..