Svet
18 ogledov

Milijarder, ki daje pol vsega, kar ima

Nicolas Berggruen EPA
Bogataš Nicolas Berggruen nima ne hiše ne dragih avtomobilov. Nekaj ​​malenkosti s seboj nosi v papirnati vrečki.

Petdesetletni milijarder Nicolas Berggruen, ki je pred kratkim vložil 881 milijonov funtov (več kot milijardo evrov) v verigo hitre prehrane Burger King, pravi, da nima rad materialnih vrednosti, piše Daily Mail. Tisto, kar ga loči od drugih brezdomcev, je 1,5 milijona funtov (kakih 1,9 milijona evra) na računu.

Razkošnega stanovanja v New Yorku in zasebnega otoka se je "rešil" pred 12 leti, od takrat pa živi kot nomad. Potuje po svetu, se druži z lepimi ženskami, prebiva v luksuznih hotelih in včasih v enem mesecu zamenja celo 24 mest. Poleg vsega tega gradi poslovni imperij.

Deli polovico svojega bogastva

Njegova zadnja naložba je bila tista v Burger King, katerega direktor je. "Ne zanima me lastnina. Karkoli posedujem, je omejeno, saj imamo vsi določen rok trajanja. Naša dejanja so tisto, kar bo trajalo večno," je dejal. Berggruen je eden od milijarderjev, ki delijo vsaj polovico svojega bogastva. Milijone funtov je zapravil za dela Andyja Warhola in Damiena Hirsta, nato pa jih je podarjal muzejem. Samo lani je porabil 12 milijonov funtov (14 in pol milijonov evrov) za kampanjo, ki bi pomagala Kaliforniji iz dolgov.

Komentarjev 2
  • mufi 13:00 09.april 2012.

    A je še "frej" ?

  • mia 08:58 09.april 2012.

    da bilo več takih bogatašev, pa nemislim samo miljonarjev. želim mu srečo na vseh področjih