Svet
8941 ogledov

Minister vse poziva k cepljenju s četrto dozo, strokovnjaki so se uprli

Omikron cepljenje testiranje Profimedia
Strokovnjaki za covida-19 se ne strinjajo z nemškim zdravstvenim ministrom, ki je priporočil četrti odmerek cepiva za celotno prebivalstvo.

Cepljenje mladih vsako leto se mu ne zdi smiselno

Doslej je veljalo, da je četrta doza priporočena le za starejše in rizične bolnike, v skladu z nasveti Evropske unije. Thomas Mertens, predsednik komisije za cepljenje Inštituta Roberta Kocha, je dejal, da ni videl nobenih podatkov, ki bi podpirali nasvete Karla Lauterbacha. "Ne moremo nenehno cepiti celotnega prebivalstva - vključno z mlajšimi, zdravimi ljudmi - vsako leto," je povedal za Welt, nemško televizijsko hišo, in dodal, da meni, da so trenutne smernice ustrezne.

Lauterbach je medtem opozoril, da se Nemčija sooča z "zelo težko jesenjo", zato je predlagal, da bi morali mladi razmisliti o četrtem cepljenju, da bi se poleti zaščitili. "Če nekdo želi uživati ​​v poletju in ne tvegati, da zboli, potem priporočam cepljenje mlajšim po posvetu z družinskim zdravnikom," je dejal v video intervjuju za revijo Der Spiegel. Lauterbach je dejal, da meni, da bo komisija za cepljenje, ki zagotavlja uradne smernice za cepljenja v Nemčiji, verjetno upoštevala njegovo priporočilo.

Očitajo mu neodgovorno komunikacijo

Vendar so nekateri vrhunski nemški virologi hitro kritizirali predlog ministra za zdravje. Profesor Alexander Kekule, direktor Inštituta za raziskave biološke varnosti v Halleju, je dejal: "Če minister za zdravje daje lastna priporočila, ki odstopajo od priporočil stalne komisije za cepljenje, izgublja zaupanje prebivalstva. Predpostavka, da po četrtem cepljenju ni več nevarnosti za okužbo s covidom, je napačna.”

Profesor Klaus Stohr, epidemiolog, je priporočilo ministra za zdravje označil za "nevarno" in za Welt dejal: "To je neodgovorna komunikacijska politika."

Primeri covida-19 v Nemčiji vztrajno naraščajo, odkar je država aprila odpravila večino svojih omejitev. Samo v četrtek so poročali o več kot 109.000 primerih, pri čemer so ta teden v sedemdnevnem povprečju zabeležili približno 91.000 novih okužb, kažejo podatki Univerze Johns Hopkins. Nedavni konec brezplačnega testiranja za vse nemške državljane pomeni, da bo dejanska številka verjetno višja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Naklonsky 15:30 19.julij 2022.

    Pri nas tega ni treba. Imamo dovolj sončnega D-vitamina in slano morje. Torej bomo vseeno zdravi, vsaj tisti ki gremo na morje, brez pikanja.

  • kapibara1 14:39 19.julij 2022.

    Poglejte si fotke (bilo od kod) totega stvora..! Če to reinkarnacija Zlobe do so-človeka- potlej je ni

  • Ender3 11:24 19.julij 2022.

    Trenutna nemška politika se vse bolj maje. Jesen bo več kot hladna ulice pa, polne demonstrantov.